Capello szerint sok a blabla a spanyoloknál

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.10.18. 12:07
A Getafe elleni vereséget követően kedden a BL-ben régen látott sziporkázó és gólerős játékkal nyert Bukarestben a Real Madrid. A királyiak így ismét önbizalommal telve várhatják a vasárnapi El Clásicót. A Getafe elleni vereséget követően napvilágra kelt a hír, miszerint a Real Madrid olasz vezetőedzője, Fabio Capello beadta lemondást. Ezt tegnap cáfolta Mijatovics sportigazgató, majd a BL-győzelmet követően az érintett is.
Ez a mi játékunk, ezt kell átmentenünk a folytatásra
Ez a mi játékunk, ezt kell átmentenünk a folytatásra
Ez a mi játékunk, ezt kell átmentenünk a folytatásra
Ez a mi játékunk, ezt kell átmentenünk a folytatásra

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
„Méghogy én lemondtam volna? Spanyolországban túl sok blablát hordanak össze.” Zárta rövidre a meg sem történteket Capello, majd csapatát emelte az egekbe a BL-győzelmet követően.

„Hiszem, hogyha egy csapat idegenben ilyen minőségű futballt produkál, illetve harci szellemben játszik, az roppant fontos az együttes életében és a jövőre nézve. Ezúttal maximálisan elégedett lehetek a látottakkal és az eredménnyel is. Bukarestben egy olyan Real Madridot láthattak, amely a megfelelő sebességgel és szinten futballozott. Ez a mi játékunk, ezt kell átmentenünk a folytatásra.”

A magát a kezdőbe beverekedő Robinho gólt is szerzett a mérkőzésen és remek játékkal segítette csapatát győzelemhez.
„Robinho, mint a pályára lépő összes játékosom, nagyszerűen játszott. Amikor mindenki tökéleteset nyújt egy csapatból, egész egyszerűen nem maradhat el a siker.”

A Real Madrid nagy visszatérője Helguera volt, aki korábban Hierróval alkotott remek, szinte átjátszhatatlan középső védőpárost. Előbbi a fineszt, utóbbi a keménységet adta a királyiak hátsó alakzatába.

A gondok Hierro visszavonulásával kezdődtek, amely után Helguera is „kipukkadt”. Egyre többet és nagyobbakat hibázott, a vezetésére bízott madridi védelem többször látványosan szétesett.

A védőt a tavasszal száműzték, Capello azonban kényszerből reaktiválta, hiszen a Getafe ellen Ramos és Cannavaro sem állt rendelkezésére. Bár a csapat kikapott és Helguera sem remekelt, valamint a két hiányzó visszatért, a száműzött mégis újabb bizalmat kapott.

„Már nem is reméltem, hogy újra játszhatok – nyilatkozta Helguera -, de az illúziómat soha nem veszítettem el. A Getafe ellen idegesen játszottam, amely találkozó a vereség ellenére fontos volt számomra. A bajnoki után nem marasztaltak el, igaz nem is kecsegtettek azzal, hogy maradok a csapatban. De most ezzel nem foglalkozom, próbálok élni a lehetőséggel és megragadni a kezdőben.”

Helguera a Hierróhoz hasonlóan szintén keménysége miatt szeretett és tisztelt Cannavaro mellett akár másodvirágzását is élheti. A hétvégi El Clásico az ő pályafutásában is fontos szerepet tölthet be: győzelem esetén ismét hosszútávon megragadhat a madridiak kezdőcsapatában.

ROBINHO ISMÉT BEVEREKEDTE MAGÁT A REAL MADRID KEZDŐCSAPATÁBA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik