Vanderlei Luxemburgo: Nagyon jól játszottunk

BÁLINT MÁTYÁS, KRASZ EMILBÁLINT MÁTYÁS, KRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2005.09.14. 00:00
Címkék
Tegnap kezdetét vette a 2005-2006-s Bajnokok Ligája sorozat csoportköre. A nyitónap nem egy meglepetést hozott, ide sorolható a Real Madrid háromgólos lyoni veresége, ugyanebben a csoportban a norvég Rosenborg görögországi bravúrja. Három ponttal kezdte a sorozatot a címvédő Liverpool, miként a klubhagyományok, valamint a papírforma esélyek miatt fajsúlyos csapatként elkönyvelt Chelsea, Milan, Inter hármas is. Visszapillantásukban a mérkőzések utáni nyilatkozatokból szemezgettünk.
Robinho a földön, padlón a Real Madrid (fotó: Reuters)
Robinho a földön, padlón a Real Madrid (fotó: Reuters)
Robinho a földön, padlón a Real Madrid (fotó: Reuters)
Robinho a földön, padlón a Real Madrid (fotó: Reuters)
Robinho a földön, padlón a Real Madrid (fotó: Reuters)
Robinho a földön, padlón a Real Madrid (fotó: Reuters)


F-CSOPORT:

LYON-REAL MADRID 3-0 (3-0)

Gérard Houllier (a Lyon edzője):
- Nagyon kiegyenlített játékot hozott az első félidő, a gólokat leszámítva.
A második játékrészben a Real Madrid nyomás alatt tartott bennünket.
De mi jól védekeztünk, néhány apróbb hibától eltekintve.
Nagyszerű játékot mutattunk be, pedig igencsak tartottunk a találkozótól, a ránk nehezedő nyomástól, de játékosaim megfeleltek ennek a kihívásnak.

Vanderlei Luxemburgo (a Real Madrid edzője):
- A csapatom nagyon jól játszott. Nem aggódom a folytatás miatt, de viszont roppant szomorú vagyok. Jól kezdtük a mérkőzést, és azt hittem, minden rendben lesz a folytatásban is. A Lyon azonban jól taktikázott és rendkívül hatékonyak voltak és ez nem szerencse kérdése volt esetükben. Nekünk is adódtak lehetőségeink a gólszerzésre, de azokat ellentétben a franciákkal, nem tudtuk kihasználni. Felkészültünk az edzéseken a Juninho-féle szabadrúgásokból, de úgy látszik nem eléggé, ugyanis kétszer is megoldhatatlan feladat elé állította védekezésünket. Nem volt nagy választási lehetőségem az összeállításban és a taktikában, Zidane és Ronaldo nélkül, de már velük kiegészülve biztos vagyok benne, hogy egy egészen más arcunkat mutatjuk majd a későbbiek folyamán.

Juninho (a Lyon játékosa):
- A huszadik lyoni gólomat szereztem szabadrúgásból, számomra mindig külön nagy öröm, ha a szurkolóink előtt találok be ily’ módon az ellenfelek hálójába. Úgy gondolom, hogy megérdemeltük ezt a győzelmet, mert megdolgoztunk érte.

John Carew (a Lyon játékosa):
- A Lyon egy nagy csapat. Éppen ezért egyáltalán nem vagyok meglepett a játékunk és az eredményünk láttán. Ha száz százalékosan tudunk teljesíteni, akkor bármire képesek vagyunk.

Florent Malouda (a Lyon játékosa):
- Nem volt olyan egyszerű ez a győzelem, mint esetleg az eredményből látszik, de három ponttal gazdagodtunk és most ez egy nagyon fontos dolog.

Grégory Coupet (a Lyon játékosa):
- Tettünk egy nagy lépést a továbbjutás felé vezető úton ebben a nagyon nehéz csoportban. Tökéletesen visszaadtuk azt a pályán, amit edzőnk a taktikai megbeszélésén kért tőlünk. Biztos vagyok benne, hogy nem szállunk el ettől a győzelemtől és reálisan mérjük fel az esélyünket.

Hangos norvég gólöröm, csendes görög tábor (fotó: Reuters)
Hangos norvég gólöröm, csendes görög tábor (fotó: Reuters)
Hangos norvég gólöröm, csendes görög tábor (fotó: Reuters)


OLYMPIAKOSZ-ROSENBORG 1-3 (1-1)


Trond Sollied (az Olympiakosz edzője):

Szavazás

Mely' csapat nyeri a BL-t?

- Ez egy nagyon rossz meccsünk volt. Pedig az első gólt mi szereztük, de azután már nem tudtuk játszani tovább a saját játékunkat, a saját tempónkban. A második játékrészben a mi akaratunk érvényesült, mindent megpróbáltunk, hogy a második gólunkat is megszerezzük, ezzel szemben a norvégok jutottak előnyhöz egy nagyon szerencsétlen körülmények között esett öngólnak köszönhetően. Ezután tovább tudtuk fokozni a nyomást az ellenfelünk térfelén, több lehetőségünk is adódott a gólszerzésre és ha ellenfelünk kapusa nem véd világklasszis szinten, még győzhettünk is volna. A gólokat viszont ellenfelünk szerezte, nekünk pedig csak lehetőségeink adódtak, a futballt pedig gólra játsszák. A min esélyünkből a norvégok kovácsoltak maguknak előnyt. Mi mindannyian felelősök vagyunk ezért a vereségért. De ez csak az első mérkőzés volt a csoportban, még további öt találkozó és az azokon szerezhető tizenöt pont adott előttünk a gazdálkodásra.

Per-Mathias Hogmo (a Rosenborg edzője):
- Amikor kisorsolták a csoportot, éreztem, hogy itt lehet keresnivalónk, annak ellenére, hogy a bajnokságban rosszul szerepelünk. Játékunkban három erős középpályásunk révén ellenőrzés alatt tartottuk a görögök kreatív futballistáit. Nagyon jól játszottuk be a széleket és képesek voltunk megakadályozni az ellenfél támadásainak kibontakozását. Jól tartottuk a labdát és így nem kellett üldöznünk az ellenfelet. Ha a játékosaim tudnak erőt meríteni maguknak a folytatásra ebből a lélektani és számszerű előnyből, akkor még szebb jövő várhat ránk. Nem vártam, hogy megnyerjük a mérkőzést, főleg nem 3-1-re, de azt igen, hogy minden mérkőzésen kihozzuk magunkból a maximumot és az Olympiakosz ellen minden szempontból kielégítően játszottunk. És így még azt is megérdemeltük, hogy a szerencse is mellettünk volt olykor.


Dimitriosz Mavrogenidisz (az Olympiakosz játékosa):
- Sajnos, nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket. A gólunk után több lehetőségünket elhibáztuk. A második félidő elején a korai kapott gólunk pszichikailag nagyon rossz hatást fejtett ki ránk. Az eredmény számomra azt bizonyítja, hogy a BL-ben mindig nagyon ébernek kell lenni. A folytatásban tovább kell harcolnunk. ----

PSV-SCHALKE 1-0 (1-0)


Guus Hiddink (a PSV edzője):
- Nagyon elégedett vagyok, különösen azért, mert általában rosszul kezdjük az ilyen sorozatokat. Erőteljes játékot nyújtottunk annak ellenére, hogy voltak változások a csapatban a múlt szezon óta, a védelmünk pedig szervezetten futballozott. A második félidőben azonban jobb volt nálunk a Schalke, többet támadtak, mi pedig nem tudtuk megtartani a megszerzett labdákat. A második félidőben összesen egy helyzetünk volt. Bár nagy nyomás alatt voltunk, ellenfelünk csak két nagy helyzetet tudott kialakítani, úgyhogy minden elismerésem a csapatomé.


Ralf Rangnick (a Schalke 04 edzője):
- Csalódott vagyok az eredmény miatt. Nem játszottunk elég agresszíven, nem támadtunk kellő erővel. Az első félidőben az egyetlen helyzetüket belőtték, míg nálunk Kuranyi kihagyta a magáét, mert jobbal lőtt, ahol máskor ballal szokott. A második félidőben is megvoltak a lehetőségeink, de nem használtuk ki őket. Csak kis különbség volt a két csapat között, véleményem szerint azért kaptunk ki, mert túl idegesek voltunk, és hagytuk, hogy a PSV a saját játékát játssza.



MILAN-FENERBAHCE 3-1 (1-0)


Carlo Ancelotti (a Milan edzője):
- Ez volt az első csoportmeccs, így természetes, hogy volt egy pár problémánk. A Fenerbahce jó csapat néhány kiváló játékossal, de úgy érzem, rászolgáltunk a győzelemre. Ennek ellenére mellettünk a törököké a legerősebb gárda a csoportban. Kaká csodálatosan játszott ma este, élete formájában van, reméljük, ez így is marad még egy darabig. Az volt a taktikánk, hogy átadjuk a területet az ellenfélnek, és kontrázunk, ez pedig eredményre is vezetett, szóval elégedett vagyok a csapattal.

Kaká (a Milan középpályása):
- Kicsit idegesen játszottunk, leszámítva az utolsó öt percet, de még csak most kezdődött az idény, van időnk javulni. Idén remek idényt szeretnék zárni a Milannal. Hogy Maradona 1986-os, angolok elleni góljához hasonlítják a második találatomat? Ez nagyon megtisztelő, bár nem láttam őt sokat játszani. Mindenesetre óriási játékos volt, aki örökre beírta a nevét a futballtörténelembe.

Christoph Daum (a Fenerbahce edzője):
- Gratulálok a játékosaimnak az első 87 percben nyújtott telejsítményhez. Ma azonban megtanultuk, hogy a Milanhoz hasonló nagycsapatok ellen 90 percig kell koncentrálni. Volt egy pár gólhelyzetünk, de nem éltünk velük, és ez a mérkőzésbe került. A futballban pedig a gólok száma a legfontosabb statisztika, mert csak az eredmények számítanak. ----

BETIS-LIVERPOOL 1-2 (0-2)

Llorenc Serra Ferrer (a Betis edzője):
- Meg kellett volna nyernünk ezt a meccset, de sajnos az első tizenöt percben nem koncentráltunk eléggé és nem voltunk elég intenzívek. Onnantól kezdve viszont több gólszerzési lehetőséget is kidolgoztunk, amikkel akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Csak hiányzott a higgadtság és pontosság a befejezéseknél.

Rafael Benítez (a Liverpool edzője):
- Mi nagyszerűen kontroll alatt tartottuk a játékot az első félidőben, de ellenfelünk a második félidő elején nagyon gyorsan szépített és adódott még előttük néhány esély a további gólszerzésre. Gerrard kicsit kimerült, ezért inkább a friss emberrel kezdtünk inkább a helyén. Nagyon fontosnak tartom, hogy győzelemmel kezdtük a sorozatot. A Betis egy remek csapat, miként a szurkolói is nagyszerűek, de a találkozó elején nem kellőképpen koncentráltak és ez megbosszulta magát.

Joaquín Sánchez (a Betis játékosa):
- Nagyon naivan kezdtük a mérkőzést és emiatt gyorsan kétgólos hátrányba is kerültünk. Ezután már hiába támadtunk szinte folyamatosan. Ha a mérkőzés pozitívumait el tudjuk raktározunk magunkban, akkor a jövőben tudunk mi ennél jobban is játszani.

José Manuel Reina (a Liverpool játékosa):
- Nagyon fontos volt, hogy a mérkőzés első gólját mi szereztük és utána is jól játszottunk. Ezután ellenfelünk kénytelen volt kitámadni, gól is szereztek, helyeztük is adódott, esélyük volt akár a győzelemre is, de végül mi szereztünk három pontot a nyitányon.



CHELSEA-ANDERLECHT 1-0 (1-0)


José Mourinho (a Chelsea edzője):
- Lampard egy nagyon jó játékos, ez első félidőben nagyszerűen játszott. A második félidőben vártuk az ellenfelet, hogy kezdeményezzen, de ők nem jöttek. Csak a mérkőzés utolsó tíz percében próbálkoztak igazból, de mi ekkor is nagyon nyugodtan játszottunk. Mondtam a játékosaimnak, hogy becsüljék meg a labdákat, mert visszaszerezni sokkal nagyobb munka és fáradtság árán lehet csak. Igazságos eredmény született.

Frank Vercauteren (az Anderlecht edzője):
- Nehéz feladat elé állítottuk a Chelsea-t, ezen a meccsen senki nem várt tőlünk győzelmet. Azt hiszem van okunk az elégedettségre, hiszen jól játszottunk, de még nem vagyunk a csúcsformánkban. Tudunk jobban is játszani, de nagyon nehéz dolgunk volt a Chelsea ellen. ----

ARTMEDIA-INTERNAZIONALE 0-1 (0-1)

Vladimir Weiss (az Artmedia edzője):
- Nagyon sokat tanultunk a mai mérkőzésből, hamisítatlan Bajnokok Ligája-tapasztalatokat szerezhettünk. Azt hittem, Verón kiállítása után lesz esélyünk egyenlíteni, de nem volt szerencsénk az ellenfél kapuja előtt. Sajnos így sem tudtunk eleget támadni, talán egy-két játékosom túlságosan is tisztelte az Inter labdarúgóit. Csapatom minden tagja megtett minden tőle telhetőt a meccsen, Durica és Vascák pedig kifejezetten jól játszott. A következő mérkőzésen igyekszünk megszerezni csapatunk történetének első BL-pontjait.

Roberto Mancini (az Inter edzője):
- Győznünk kellett a hétvégi, Palermo elleni vereség után, és nagyon jól is játszottunk. Nagyon fontos gólt szereztünk, elégedett lehetek az eredménnyel. A csatárokra nem lehet panasz: Cruz betalált, Adriano pedig három tiszta ziccert teremtett, és nagyon fontos szerepet töltött be a játékunkban. Most nem kockáztattunk feleslegesen, nyugodtan játszottunk, nem úgy, mint szombaton. Az Artmedia meglepett minket a felállásával, de aztán sikerült alkalmazkodnunk a helyzethez. Összességében elégedett vagyok.




RANGERS-PORTO 3-2 (1-0)

Alex McLeish (a Rangers edzője):
- Sok nagy csapatnál játszottam és edzősködtem már, de ez életem egyik legnagyobb győzelme volt. Az elszántságunk és a küzdőszellemünk miatt érdemeltük ki ezt a győzelmet egy remek Porto ellen, a játékosaim minden dicséretet megérdemelnek. Tudtuk, hogy a portugálok technikailag képzettebbek, ezért inkább harcos futballistákat állítottam be. Némileg kockázatos húzás volt, de jobban ismerem a játékosaimat, mint bárki más, és be is jött a változtatás. Lépéselőnybe kerültünk ezzel a győzelemmel, de a továbbjutásról még nem érdemes beszélni, mert sok munka áll még előttünk.

Co Adriaanse (a Porto edzője):
- Mondtam, hogy nyílt, izgalmas meccs lesz, és így is történt. Jó volt látni, hogy mindkét csapat nyílt sisakkal támadott, és öt gól született. A meccs vége felé kockáztattam, mert úgy éreztem, talán tudunk lőni még egy gólt, Sokota sérülése után azonban csak tízen maradtunk, így nem volt esélyünk tovább támadni. A vereség ellenére is büszke vagyok azonban a csapatomra, többet volt nálunk a labda, gyorsabban, pontosabban is járattuk, de az ellenfél eggyel több gólt szerzett. Nem számítottam rá, hogy kollégám így felforgatja a csapatát. Furcsa felállást választott, de megérte kockáztatnia. Bízom a továbbjutásban, mi is és a Rangers is túljuthatunk a csoportkörön.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik