Luis Figo

Vágólapra másolva!
2004.06.01. 21:09
Címkék
A jelenlegi portugál válogatottban ugyan hemzsegnek a jobbnál jobb egyéni képességű futballisták, de közülük egyértelműen kiemelkedik Luis Figo. A Real Madrid támadó középpályása nemcsak azért érdemli meg a nagyobb figyelmet, mert annyival tehetségesebb csapattársainál, hanem mert igazi vezéregyéniség, akár a pályán, akár azon kívül.
A portugálok temperamentumuk alapján sokszor képtelenek a csapatmunkára összpontosítani, és az ilyen helyzetekben vetik bizalmukat Figóba, aki egy-egy jól irányzott megjegyzéssel tesz rendet a pályán az övéi közt. Persze, a France Football szavazásán 2000-ben megkapott Aranylabda, illetve a 2001-ben elnyert világ legjobb játékosa titulus rengeteget nyom a latban, amikor lelkesíteni, esetleg rendreutasítani kell a társakat.
Figo igazi ereje azonban abban rejlik, hogy a pályán kívül is képes megtalálni az összhangot a csapattársaival, mellesleg a válogatottság mellett talán még senki sem kardoskodott annyit, mint ő – pedig a mai labdarúgásban a kimerítő klubszezon mellett néha tényleg komoly erőfeszítést jelent a nemzeti tizenegyben is folyamatosan helytállni.
Akárhogy is lesz, Portugália Európa-bajnok lenne, ha csak Figo elszántságán múlna.

Interjú Luis Figóval 100. válogatottsága alkalmából:
Isten dönt, Figo végrehajtja

Exkluzív NS-interjú Luis Figóval a 2002-es világbajnokság után:

Hegyek között a Real Madrid
Adatok:
Teljes neve:Luis Filipe Madeira Caiero Figo
Poszt:Jobbszélső
Magasság/súly:180/75
Született:1972. 11. 04., Lisszabon
Jelenlegi klubja:Real Madrid (spanyol)
Korábbi klubjai:Sporting Lisszabon, Barcelona (spanyol)
Válogatott:104/31
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik