Schmidt Ádám: Az innovációk világbajnoksága volt a 2023-as budapesti atlétikai vb

Vágólapra másolva!
2024.10.16. 09:50
Fotó: magyarepitok.hu
Elkészült a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság hatástanulmánya, és ezzel kapcsolatban az esemény kormánybiztosa, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár úgy fogalmazott: nemcsak történelmi jelentőségű sporteseményt, de az innovációk világbajnokságát rendezte meg Magyarország, amelyről nemzetközi szinten is elismerően nyilatkoztak.

Mint ismert, tavaly augusztus 19. és 27. között a budapesti Nemzeti Atlétikai Központ adott otthont a 19. atlétikai világbajnokságnak, amely Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye volt. Az elkészült hatástanulmány szerint a budapesti vb világszerte rendkívüli népszerű, történelmi sportesemény volt.

„A szervezőkkel együtt a kezdetektől fogva úgy gondoltuk, hogy egy ilyen nagy nemzetközi sportesemény csak akkor lehet igazán sikeres, ha pozitív hatása nemcsak az utolsó versenyszám befutójáig tart, hanem velünk marad még éveken, évtizedeken át. Éppen ezért mindent megtettünk, hogy a világbajnokságot közelebb hozzuk az emberekhez” – idézte az államtitkárság közleménye Schmidt Ádámot

„A hatástanulmány elkészítésével az volt a célunk, hogy meg tudjuk őrizni és tovább tudjuk adni a következő generációk számára azt a tudást és tapasztalatot, amelyet a budapesti atlétikai világbajnokság megvalósítása során megszereztünk. Az eredmény alapján kijelenthetjük, hogy történelmi jelentőségű sporteseményt rendezett hazánk, amely a számos sikeres innovációnak és a fegyelmezett szervezésnek köszönhetően nemzetközi szinten is nagy elismerést vívott ki Magyarországnak. Emellett elértük azt a célkitűzésünket is, hogy a budapesti atlétikai világbajnokság az egész társadalmat megmozgató eseménnyé váljon” – foglalta össze a hatástanulmány eredményét Schmidt Ádám.

A vb után a Nemzeti Atlétikai Központ és környéke továbbra is verseny- és edzőközpontként, valamint zöld rekreációs területként szolgál majd a mozgásra, közösségi sportolásra vagy pihenésre vágyók számára.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik