Videó: Noah Lyles kikapott 100 méteren Kingstonban

Vágólapra másolva!
2024.06.02. 12:37
Oblique Seville legyőze Noah Lylest (Fotó: Getty Images)
A budapesti világbajnokságon triplázó Noah Lyles 100 méteren kiváló, 9.85 másodperces időt futott, mégis csak a második helyen ért célba a Kingstonban rendezett nemzetközi atlétikai versenyen.

A nemzetközi szövetség ezüstkategóriás viadalának csúcsszámában a jamaicai Oblique Seville „tréfálta meg” az amerikai sztárt. A tavalyi évet sérülés miatt kihagyó Seville – akinek Glen Mills, Usain Bolt korábbi mentora az edzője – remek rajt után gyorsan komoly előnybe került, és végül egyértelmű fölénnyel nyerte meg a számot 9.82 másodperces egyéni csúccsal, ami egyben a világ idei legjobb eredménye. Lyles mindössze két századdal maradt el egyéni rekordjától, és először futott idén 10 másodpercen belül megengedett hátszélben (0,9 méter/másodperc).

A női klasszikus vágtaszámában a 60 méteren idén fedett pályás világbajnok Julien Alfred parádézott, aki 10.78 másodperccel szintén 2024 legjobb eredményét produkálta.

A sprinterek mellett a verseny legjobb teljesítményét a hazaiak 19 éves hármasugrója, az U20-as világcsúcstartó Jaydon Hibbert produkálta, aki 17,75 méterrel győzött.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik