A magyar 4x400-as váltó szenzációs futással, országos csúccsal döntős az Eb-n

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
• Róma
Vágólapra másolva!
2024.06.11. 12:55
Wahl Zoltán (Fotó: MTI, archív)
A Steigerwald Ernő, Enyingi Patrik, Wahl Zoltán, Molnár Attila összeállítású férfi 4x400 méteres magyar váltó 3:02.09 perces új országos csúccsal futamában a harmadik helyen végzett és bejutott a szerdai döntőbe a római szabadtéri atlétikai Európa-bajnokság keddi versenynapján.

Szebben nem is indulhatott volna a keddi nap magyar szempontból, a 4x400 méteres férfi váltónk ugyanis alaposan kitett magáért. Lehetett tudni, hogy a Steigerwald Ernő, Enyingi Patrik, Wahl Zoltán, Molnár Attila négyes határozott célokkal érkezett a római Európa-bajnokságra, döntőt és országos csúcsot szerettek volna futni, és kedden mindkettő sikerült is nekik.

Az elsőként induló Steigerwald és a harmadikként váltó Wahl remekül tartotta magát, Enyingi pedig elképesztő futással az ötödik helyről az elsőre hozta fel magát, centikkel behozta magát az olaszok elé, az utolsóként induló Molnár Attila pedig olyan lendülettel és szívvel futott, mintha nem is lett volna mögötte két szenzációs futás és egy Eb-döntő 400 méteren.

A 3:02.09-es országos csúcsot futó négyes a futamában harmadik lett Nagy-Britannia és Olaszország mögött, összesítésben a nyolcadik helyen jutott be a nyolcas döntőbe.

VÉLEMÉNY
WAHL Zoltán: – Ha csak azt vesszük alapul, hogy reggel futottunk, Molnár Attila pedig tíz órája még egyéni döntőt futott, és hajnali kettőkor ért be a szobánkba, csak akkor tudtam vele pacsizni, akkor azt mondom, nem volt ez rossz! Úgy alakult a futam, ahogy szerettük volna, pedig hatkor keltünk, és háromnegyed tizenegykor nem könnyű országos csúcsot futni. Tudtuk, hogy ott a helyünk a döntőben, ott pedig szerintem még tudunk faragni az időn. A váltásnál lehet, kicsit előbb indultam el a kelleténél, de nem volt vészes, kétszáznál kicsit rám közelítettek, rá kellett kapcsolnom, nehogy bezárjanak előttem, próbáltam jobb pozícióba kerülni, ami sikerült is, a végén pedig nyomtam, ahogy tudtam.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik