Kozák Luca vb-döntős 60 gáton

SZENDREI  ZOLTÁN (GLASGOW) SZENDREI ZOLTÁN (GLASGOW)
Vágólapra másolva!
2024.03.03. 21:26
null
Fantasztikusan sikerült Kozák Luca számára a 60 méteres gátfutás elődöntője a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon: a magyar versenyző a hetedik legjobb idővel bejutott a fináléba. A szám másik magyar indulója, Kerekes Gréta 8.12 másodperc alatt teljesítette a távot, amivel a 18. helyen végzett.

 

Kozák Luca a második elődöntőben kapott helyet vasárnap este, amelyben idei legjobbját futva (7.95 mp) a harmadik helyen ért célba. A DSC-SI országos csúcstartója összesítésben a hetedik legjobb eredménnyel kvalifikált a 22 órakor kezdődő döntőbe.

A szám másik magyar indulója, Kerekes Gréta 8.12 másodperc alatt ért célba, amivel a 18. pozícióban zárta a világbajnokságot. A háromszoros szabadtéri és hétszeres fedett pályás magyar bajnok jól kapta el a rajtot, de az első két gátat felborította, ami kizökkentette a megszokott ritmusból, végül 8.12 mp-cel, a harmadik elődöntős futam hatodik helyén búcsúzott a glasgow-i vb-től.

„Egyáltalán nem találtam a pályának a ritmusát, mert ez nagyon gyors és fantasztikus pálya, és pont az beszéltük az edzőmmel, ha ebbe beletalálok, akkor nagyon nagyot futhatok, ha meg nem, akkor jön ez a szenvedés. Körülbelül a harmadik gát után kezdtem felvenni a ritmust, de hát ez benne van, nincs kifogás” – mondta az MTI-nek Kerekes. Hozzátette, hosszú volt a szezonja, és nagyon sokat versenyzett, de éppen ezekből a biztató eredményekből táplálkozik a szabadtéri szezonra. Kiemelte, az idei fő célja a párizsi olimpia, ezért innentől kezdve a 110 gátra koncentrál.

Női távolugrásban Bánhidi-Farkas Petra és Lesti Diána sem jutott döntőbe, azaz a nyolc közé vasárnap este. A 15 fős mezőnyből Lestit szólították először az Emirates Arénában, az első próbálkozásánál belépett, majd 635 centiméterrel szállt be a versenybe. Ezen viszont már nem tudott javítani, utolsó nekifutásra 609 cm-rel zárt, és a 11. helyen végzett. A 25 éves Bánhidi-Farkas 630-at ugrott az első kísérleténél, ezt nem tudta túlszárnyalni a folytatásban, mivel előbb 617, majd 620 centiméter következett. A BHSE sportolója így honfitársához hasonlóan búcsúzott, és 13. lett Glasgow-ban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik