Atlétika: Coe szerint Budapest az alap

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.04. 10:56
Sebastian Coe (Fotó: Getty Images)
Sebastian Coe, a nemzetközi atlétikai szövetség (WA) elnöke szerint a tavalyi budapesti szabadtéri világbajnokság rendezése jelenti az alapot a jövőben minden világverseny házigazdája számára.

Sebastian Coe az M4 Sportnak elmondta, a vasárnap zárult glasgow-i vb-vel nagyon elégedett. Kiemelte, ez volt az egyik legjobb fedett pályás világbajnokság, ahogyan a 2023-as budapesti szabadtéri vb is nagyon magas színvonalú volt.

„Az összes szervezőbizottságnak elmondtam, amelyik készül valamire, hogy Budapestet ne úgy nézzék, mint egy egyszeri alkalmat. Az az alap, innentől kezdve az a sztenderd, amit minden egyes versenytől szeretnénk. Ne legyenek üres székek, legyen szenvedélyes, hangos közönség és városok, amelyek nagyon jól felépítettek reklám szempontjából, ráadásul akarnak is minket ott. Budapest nagyon magasra tette a lécet” – fogalmazott a nemzetközi szövetség elnöke.

A fedett vb-n a tízfős magyar csapat két döntős helyezéssel zárt: Molnár Attila 5. lett 400 méteren, míg Kozák Luca 8. lett 60 m gáton.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik