Mezei futó Eb: hatodik a magyar vegyes váltó Brüsszelben

MTI/T. Z.MTI/T. Z.
Vágólapra másolva!
2023.12.10. 17:13
A hatodik helyen zárt a Vindics-Tóth Lili, Szögi István, Wagner-Gyürkés Viktória, Palkovits István összeállítású magyar vegyes váltó a Brüsszelben rendezett mezei futó Európa-bajnokságon vasárnap.

A hazai szövetség Facebook-oldala szerint a magyarok 20:24 perces idővel teljesítették a 4x1500 méteres versenytávot, mellyel az utóbbi két évhez hasonlóan hatodikok lettek. Az U20-as férficsapatok versenyében a Karsai Gábor (18.), Árvai Róbert (71.), Lesták Ármin (73.), Kovács Ferenc Soma alkotta magyar együttes 162 ponttal 12. lett.

„Ez egy pokoli nehéz pálya volt, a tavalyi sem volt könnyű, de most körülbelül öt centi vastag sárrétegen kellett átverekedniük magukat a versenyzőknek” – kezdte értékelését az MTI-nek Knipl István, a középtávú-hosszútávú és gyalogló szakág vezetője, majd hozzátetette: „a vegyes váltó a tavalyi évhez hasonlóan hatodik lett, és igazából ez volt idén is a realitás.”

Knipl azt is elárulta, hogy Kovács Ferenc Soma elmondása szerint csúszkált, nem érezte stabilnak magát a pályán, ezért feladta a versenyt, ami csapatvezetőként őt is meglepte.

Női egyéniben az európai szövetség honlapja szerint Böhm Lilla az 50. helyen ért célba a 61 fős mezőnyben 9000 méteren.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik