Párizs 2024: Be akarok kerülni a döntőbe – Molnár Attila

Vágólapra másolva!
2023.10.30. 18:09
null
Molnár Attila döntőbe szeretne jutni Párizsban (Fotó: Szabó Miklós)
Molnár Attila U23-as Európa-bajnoki bronzérmes és a 400 méteres síkfutás országos csúcstartója értékelte idei szezonját, és komoly célokat tűzött ki maga elé a folytatásra. Ezek között említette a jövő évi párizsi olimpiát, ahol döntőbe szeretne jutni.

A Ferencváros 21 éves atlétája a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint nehéz döntést hozott, amikor a fővárosba költözött tanulmányai miatt. A Veszprémből induló sportoló ugyanis a Budapesti Műszaki Egyetemre jelentkezett mérnök-informatikus szakra, ám az első félév után rádöbbent, több pihenésre lesz szüksége a fejlődéshez, ezért passziváltatta tanulmányait és minden energiáját az edzésekre fordította.

„Először aztán a 2023-as fedett pályás ob-n mutatkoztak annak jelei, hogy megérte kockáztatni, de az meg azért volt rossz, mert +centikkel+ maradtam le a fedettpályás Európa-bajnoki szintidőtől” – idézi a honlap Molnárt, akinek 0.1 másodperccel kellett volna gyorsabbnak lennie az Eb-részvételhez.

A következő fontos állomást Ciprus jelentette, ahol óriási egyéni és országos csúccsal, 44.98 másodperces idejével bebiztosította helyét az augusztusi hazai világbajnokságra.

„Az edzőtábori nyújtott futásaim már megkapargatták a fantáziámat, hogy egészen jó időeredményeket érhetek el, de ezt nem teszteltük élesben. A versenyen pedig úgy voltam vele, hogy nem érdekelt semmi, elhatároztam, hogy kifutok a világból, ha kell és így is lett” – mondta, majd hozzátette, hogy eredménye miatt rengeteg gratulációt kapott, viszont sokan megkérdőjelezték teljesítményét, hiszen több mint másfél másodpercet javított egyéni legjobbján.

Az MTK pályán rendezett bronzkategóriás versenyen elmondása szerint többen stopperrel érkeztek, hogy megbizonyosodjanak az eredményről, amelyet 45.10 mp-es idővel abszolvált, majd bronzérmes lett az U23-as kontinensbajnokságon. Ezt követően a székesfehérvári Gyulai Memorialon ismét 45 mp-en belül ért célba, az egykörös távon, ezzel olimpiai szintet futott.

Az év legfontosabb versenye azonban még hátra volt, a hazai vb, amelyen 44.84 mp-re faragta az országos rekordot, majd minden idők legjobb magyar eredményét elérve az elődöntőben búcsúzott.

„Azóta is mondom, hogy ha ezt nem a magyarok előtt futom akkor ez nem annyi lett volna. De a közönség buzdítása olyan energiákat szabadított fel bennem, amelyekről nem is tudtam, hogy rendelkezem velük” – hangsúlyozta.

A jövő évi ötkarikás játékokkal kapcsolatban pedig egyértelmű célokat fogalmazott meg. – ”Be akarok kerülni a döntőbe” – jelentette ki, majd azt is elárulta, hogy milyen eredmény jelentené karrierjében a végállomást.

„Olimpiai, vagy vb érem, Eb arany, vagy dobogó. Ha ezeket, vagy ezekből valamelyiket elérem, befejezem. Jövőre fedett pályás világbajnokság lesz, ott akár okozhatok is meglepetést az élmezőnynek.”

Az ferencvárosi futó elmondása szerint, ha 2028-ig elérné céljait, akkor 26 évesen már nem vállalná be a Los Angeles-i játékokat, inkább visszaülne az iskolapadba és új életet kezdene.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik