Atlétikai vb: tanári hivatása is segíti a pályán a németek gátasát

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.21. 11:50
null
Krafzikot hétfő este láthatjuk (Fotó: Getty Images)
Tanári hivatása is segíti a pályán a németek jelenlegi legjobb női 400 méteres gátfutóját, Carolina Krafzikot, aki hétfőn (ma) este mutatkozik be a budapesti atlétikai világbajnokságon.

 

A 28 éves sportoló a Rheinischen Postnak adott interjújában beszélt annak előnyeiről, hogy az élsport mellett párhuzamosan egy általános iskolában is dolgozik.

„A hivatásom által naponta megtapasztalom, hogy az élet mindig megy tovább és más dolgokat is kínál. Ez segít a sportban is. A kudarcokból mindig erőt merítek, és legközelebb megpróbálok jobban teljesíteni” – fogalmazott Carolina Krafzik.

A kettős terhelés ellenére idén is magabiztosan nyerte meg a német bajnokságot és jutott ki a vb-re 400 méter gáton.

„Nem könnyű az élsportot és a munkát összeegyeztetni – árulta el a Baden-Württembergben dolgozó atléta. – Ezzel együtt a két terület jól kombinálható, a gyerekeknek például át tudom adni, hogy nem minden a győzelemről vagy a vereségről szól. A sport értékei a legfontosabbak.”

A VfL Sindelfingen versenyzője az előfutamból szeretne továbbjutni az elődöntőbe, s bár a nyolcas fináléra szerinte nem sok esélye van, megpróbálja borítani a papírformát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik