A Nice új kapusa, Kasper Schmeichel (Fotó: AFP)

A 35 esztendős kapus igazi klublegendának számít a Leicester Citynél: megnyerte a „rókákkal” a Community Shieldet, az FA-kupát, a Championshipet, és természetesen ki ne emlékezne az angol futball történetének egyik legnagyobb meglepetésére, amikor a 2015–2016-os idényben Schmeichelék emelhették magasba a Premier League-trófeát.

A dán hálóőr összesen 479 tétmérkőzésen védte a Leicester kapuját, s tizenegy évig tette boldoggá a King Power Stadion közönségét.


Már az is hivatalos, hogy Schmeichel a Ligue 1-ben szereplő Nice-ben folytatja a pályafutását. A francia klub a Twitter-oldalán üdvözölte új kapusát, akivel egyébként már július végén sikerült megállapodni.


A Leicester Mercury keddi beszámolója szerint az angol klub házon belül oldja meg a pótlását: Brandan Rodgers menedzser – aki szerint Schmeichel átigazolási ügyében azért még akad egy-két tisztázandó részlet – Danny Wardot és Daniel Iversent versenyezteti meg a posztért, míg Schmeichel helyére harmadik számú kapust szerződtetnek.

Korábban beszámoltunk róla: a Nice a napokban már erősített egy jelentős Premier League-rutinnal rendelkező futballistával, a walesi válogatott Aaron Ramsey-vel.

A nizzaiak szerdán is bejelentettek egy új érkezőt: náluk folytatja az Empoli 20 éves olasz utánpótlás-válogatott középhátvédje, Mattia Viti.