PL: Jesus az FPL történetének legfelkapottabb játékosa lett a rajt előtt

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.04. 12:05
null
A nyolcmillió font a játékban szinte ajándéknak számít egy ilyen gólvágó esetében (Fotó: AFP)
Mint ismert, az Arsenal a nyáron két Manchester City-játékossal is erősített: Gabriel Jesus és Olekszandr Zincsenko is a londoni klubhoz igazolt át. Előbbi 52.2 millió euróba került, de a felkészülési időszak alapján úgy tűnik, megérte ennyit kiadni a 25 éves brazil támadóért.

 

Noha az idény előtti meccsek eredményeit nem szabad túlértékelni, az kétségtelenül figyelemre méltó, hogy Gabriel Jesus öt találkozón hét gólt szerzett, ráadásul a legutóbbi mérkőzésen, a Sevilla elleni6–0-ntriplázott. Ezek ismeretében nem meglepő, hogy nagyon felkapott lett a Premier League hivatalos játékában, a Fantasy Premier League-ben.

Jesus persze nem csupán a jó formája miatt örvend ekkora népszerűségnek, hanem az ára miatt is, ugyanis a játék kezdetén csupán 8 millió fontért lehet megszerezni. Összehasonlításképpen, Harry Kane és Erling Haaland 11.5 millióba, Cristiano Ronaldo 10.5 millióba kerül, s egyáltalán nem mindegy, hogyan gazdálkodunk a büdzsénkből.

A pénteki rajt előtt eddig a játékosok 72.5 százalékánál szerepel a brazil csatár, ami az elmúlt évekhez képest óriási rekord.


Az Arsenal az 1. fordulóban a Crystal Palace vendége lesz, majd a Leicester Cityt fogadja, aztán következik az AFC Bournemouth és a Fulham elleni találkozó, a Manchester United előtti rangadót megelőzően az Aston Villával játszanak Mikel Artetáék. Gabriel Jesus amennyiben át tudja vinni jó formáját az idény elejére, úgy sok gólt várhatunk tőle ezeken a mérkőzéseken.

Egy nappal korábbi adatok szerint (augusztus 2.) a legfelkapottabb kapus Édouard Mendyvolt, a legtöbbet kiválasztott védő Trent Alexander-Arnold, míg a legnépszerűbb középpályás Mohamed Szalah. Jesus 71.5 százaléka azóta már felugrott 72.5-re.

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
PÉNTEKEN
21.00:
Crystal Palace–Arsenal (Tv: Match4)

SZOMBATON
13.30:
Fulham–Liverpool (Tv: Spíler1)
16.00: AFCBournemouth–Aston Villa
16.00: Leeds United–Wolverhampton Wanderers (Tv: Spíler2)
16.00: Newcastle United–Nottingham Forest (Tv: Match4)
16.00: Tottenham Hotspur–Southampton (Tv: Spíler1)
18.30: Everton–Chelsea (Tv: Spíler1)

VASÁRNAP
15.00: Leicester City–Brentford (Tv: Spíler1)
15.00: Manchester United–Brighton (Tv: Match4)
17.30: West Ham United–Manchester City (Tv: Spíler1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik