PL: „A két spanyol óriás kedvéért sem hagynám el Angliát”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.25. 13:46
Ronald Koemant, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Southampton menedzserét az átigazolási hírekben szereplő játékosairól, illetve a saját jövőjéről kérdezték a hétvégi, Tottenham elleni mérkőzés előtt. A holland szakember megnyugtatott mindenkit, hogy nem hagyja el a „szenteket” – még a Barcelona vagy a Real Madrid kedvéért sem.

„Real Madrid? Nem, nem, soha, ebben biztosak lehetnek. Barcelona? Ez már nehezebb kérdés, de maradok – idézi Koemant a The Telegraph. – Még fiatalnak számítok a menedzserek között, jó helyem van a Southamptonnál. Játékoskarrierem leghosszabb fejezetét Barcelonában töltöttem, így normális, ha szoros kötelék fűz a klubhoz és ők is szívesen gondolnak vissza rám. Emiatt azonban nem érdemes aggódniuk, még két évig szerződés köt a Southamptonhoz. Tiszteletben tartom a megállapodást, boldog vagyok itt.”Koemant a The Telegraph. – Még fiatalnak számítok a menedzserek között, jó helyem van a Southamptonnál. Játékoskarrierem leghosszabb fejezetét Barcelonában töltöttem, így normális, ha szoros kötelék fűz a klubhoz és ők is szívesen gondolnak vissza rám. Emiatt azonban nem érdemes aggódniuk, még két évig szerződés köt a Southamptonhoz. Tiszteletben tartom a megállapodást, boldog vagyok itt.”

Hat alapember, köztük Luke Shaw, Adam Lallana és Calum Chambers elhagyta 2014 nyarán a „szenteket”, ennek ellenére Koeman nem kételkedett abban, hogy jó döntést hozott tavaly, amikor elfogadta a Southampton ajánlatát.

„Mindenki félt a sok változás miatt. Tudtam, hogy elveszítünk néhány futballistát, de a vezetőség meggyőzött. A játékosmegfigyelőink felkészültek és jól szervezettek. A labdarúgóim tudják, hogy itt megkapják a lehetőséget a bizonyításra – folytatta a holland szakember. – Ha fiatal játékos vagy a Chelsea, esetleg a Manchester City akadémiáján, akkor nehezebb a helyzeted, de mi ragaszkodunk ahhoz, hogy esélyt adjunk a feltörekvő tehetségeknek.”

A topcsapatok most is a remekelő Southampton körül sündörögnek, az Arsenal és a Chelsea Morgan Schneiderlint, a Manchester United pedig Nathaniel Clyne-t vinné.

„Sajnos nem tudunk mindenkit megtartani, aminek többnyire a fizetés az oka. Pontosan tisztában vagyunk vele, hogy milyen pozíciót töltünk be anyagi szempontból a versenytársakhoz képest. Tudjuk, hogy nehéz, sokszor lehetetlen felvennünk a kesztyűt a nagyobb klubokkal – tette hozzá Koeman. – A topcsapatok sokkal jobban állnak anyagilag, és magasabb fizetéssel járó szerződéseket kínálnak. Nálunk van egy plafon, amelyet nem léphetünk át.”

„Nem kell eladnunk senkit, de minden a bejelentkező klubok ajánlataitól függ. Ha valaki kiemelkedően teljesít, mindig lesznek érdeklődők, ám minden játékosomat szerződés köti a következő szezonra, és még senkiért sem kaptunk komoly ajánlatot.”

Szombaton a Southampton a Tottenhammel mérkőzik meg, s egy győzelemmel a „szentek” újabb lépést tehetnek az Európa-liga-szereplés bebiztosítása felé. A találkozót még izgalmasabbá teszi, hogy a londoni együttest Koeman elődje, Mauricio Pochettino irányítja.

„Másoknak kevés az Európa-liga, de mi szívesen vállaljuk a feladatot. Ha a Tottenham vagy a Liverpool menedzsere vagy, akkor az a sorozat nem tesz boldoggá, én viszont a Southamptont irányítom – mondta Koeman a szombati összecsapás előtt. – Európában szerepelni nagyszerű lenne a klub, a szurkolók és a játékosok számára is. Minden tekintetben jót tenne nekünk.”

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
34. FORDULÓ

Április 25, szombat
13.45:Southampton–Tottenham(Tv:DIGI Sport1)
16.00:Burnley–Leicester City
16.00:Crystal Palace–Hull City
16.00:Newcastle United–Swansea City
16.00:Queens Park Rangers–West Ham United
16.00:Stoke City–Sunderland
16.00:West Bromwich–Liverpool(Tv:DIGI Sport1)
18.30:Manchester City–Aston Villa(Tv:DIGI Sport1)

Április 26, vasárnap
14.30: Everton–Manchester United (Tv:DIGI Sport1)
17.00: Arsenal–Chelsea (Tv:DIGI Sport1)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik