PL: A jobb csapat nyert, csúnyább is lehetett volna a vége – Arteta

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.04.27. 07:45
null
Mikel Arteta szerint még bármi megtörténhet a Premier League hajrájában (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 33. fordulójában a Manchester City 4–1-re kiütötte az Arsenalt. Nézzük, a lefújás után hogyan nyilatkozott a két menedzser, Pep Guardiola és Mikel Arteta.

 

„A következő három mérkőzés nagyon fontos a Fulham, a West Ham és a Leeds United ellen. Talán naivan hangzik, de az Arsenal még mindig két ponttal előttünk van” – mondta a találkozó után Pep Guardiola.

A Manchester City menedzsere a Kevin De Bruyne, Erling Haaland duóról is szót ejtett.

„Nem én tanítottam meg nekik edzésen, hogyan találják meg egymást. Ez természetesen jön a futballistáknak. Erling tisztában van vele, mikor van Kevinnél a labda. Ők külön-külön is nagyszerűek, de együtt a legveszélyesebbek, főleg amikor terület is van előttük” – tette hozzá a spanyol menedzser.

Bár nem lehet könnyű feldolgoznia Mikel Artetának az elmúlt hetek botladozásait, az Arsenal menedzsere azért így is próbált pozitív maradni a súlyos vereség ellenére.

„Nagyon nehéz estén vagyunk túl, de fel kell állnunk. Őszintén szólva, már az önmagában is nagyszerű, hogy ezzel a csapattal versengünk a Premier League-trófeáért. Továbbra is küzdeni fogunk, nem adjuk fel. Öt meccs van hátra, még bármi megtörténhet” – mondta Arteta.

„Egy jobb csapat vert meg minket, ez egészen biztos. Fantasztikusan játszottak, s akár még csúnyább is lehetett volna a vége” – folytatta a 41 esztendős szakember.

„Nagyon gyengén kezdtük a meccset, a saját dolgunkat nehezítettük meg. Gyorsabbak voltak nálunk, s egy párharcot sem nyertünk meg. Amikor ez történik, akkor hirtelen terület nyílik előttük, és mi ezzel nem tudtunk mit kezdeni” – tette hozzá Arteta.

ANGOL PREMIER LEAGUE
33. FORDULÓ
MANCHESTER CITY–ARSENAL 4–1 (2–0)
Manchester,
Etihad Stadion. Vezette: Oliver
Man. City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Akanji – Gündogan (Mahrez, 72.), Rodri, De Bruyne (Álvarez, 80.) – B. Silva, Haaland, Grealish (Foden, 87.). Menedzser: Pep Guardiola
Arsenal: Ramsdale – B. White, Holding, Gabriel, Zincsenko – Ödegaard (Smith Rowe, 72.), Partey, G. Xhaka (Jorginho, 60.) – Saka (Nelson, 80.), G. Jesus (Nketiah, 81.), Martinelli (Trossard, 60.). Menedzser: Mikel Arteta
Gólszerző: De Bruyne (7., 54.), Stones (45+1.), Haaland (90+5.), ill. Holding (86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik