A Newcastle a karantén ideje alatt is maximumot vár el a játékosaitól (Fotó: AFP)

 

A koronavírus-járvány miatt szinte teljesen megállt a sportélet világszerte. Így van ez Angliában is, ahol a Premier League küzdelmeit – egyelőre – április 30-ig felfüggesztették. Hozzá kell tenni, hogy a szigetországban elkötelezettek amellett, hogy befejezik a 2019–2020-as idényt, amint erre biztonságosan sort lehet keríteni.

A Newcastle Unitednél szeretnének biztosra menni, hogy a futballisták nem veszítik el állóképességüket, gyorsaságukat és fürgeségüket. Kijelentették, amennyiben egy játékos nem edz megfelelően otthonában, pénzbüntetést kell fizetnie. 

„A játékosok pénzbüntetést kapnak, ha túlsúlyosan térnek vissza akkor, amikor a bajnokság újraindul. Mindenki egyéni edzéstervet kapott, elektronikus úton ellenőrizzük azt, hogyan készülnek a játékosok” – írja a 101greatgoals.com.

Nem csak a „szarkáknál” figyelik kiemelten a futballistákat – a Leicester City a FaceTime applikáció segítségével ellenőrzi Vardyékat, akik a GPS segítségével pontosan meg tudják mutatni, mennyit futottak egy nap.