A válogatott szünet után a Manchester City 29 nap alatt három sorozatban nyolc mérkőzést játszik, így ez az időszak meghatározó lesz számára az idény folytatását illetően.

„Imádkozom, hogy egészségesen térjenek vissza” – utalt a klub honlapján Guardiola a nemzeti csapatokhoz elutazó játékosaira. Hozzátette: labdarúgóinak élvezniük kell, hogy országuk képviseletében léphetnek pályára, de reméli, hogy ugyanolyan fizikai állapotban térnek vissza, ahogyan elmentek.

„Csak azt akarom, hogy egészségesen legyenek itt újra, mert az áprilisi mérkőzéseken mindenkire szükségünk lesz” – hangsúlyozta.

A jelenleg sérült játékosokkal – Kevin De Bruyne, Fernandinho, John Stones, Benjamin Mendy – kapcsolatban megjegyezte: a szünetben igyekeznek őket olyan állapotba hozni, hogy minél előbb be tudjanak kapcsolódni a közös edzésekbe, mert rájuk is nagy szükségük lesz. Még akkor is, ha csak 10 vagy 15 percet tudnak vállalni a meccseken.

„Elérkeztünk a szezonnak ahhoz a részéhez, amelyben további három trófea megszerzésére van esélyünk. Nem csak tizenegy játékosra számítok, hanem az egész keretre” – mondta a spanyol szakember.

A Manchester City egy trófeát már begyűjtött az idén, az angol Ligakupában megvédte a címét. A bajnokságban a második helyen áll, hátránya két pont az éllovas Liverpoollal szemben, amely azonban egy meccsel többet játszott. A City az FA–kupa elődöntőjében a Brightonnal, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Tottenham Hotspurrel találkozik.

A Premier League címvédője legközelebb jövő szombaton, a Fulham vendégeként lép pályára.