Ferguson ledorongolta Atkinsont: Fair bírót akartunk, nem kaptuk meg!

Vágólapra másolva!
2011.03.02. 08:57
null
Atkinson játékvezető Ferguson szerint főszerepet vállalt a Chelsea sikerében (Fotók: Action Images)
Mint ismeretes, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Manchester United kedd este 2–1-re kikapott a Chelsea vendégeként. A „vörös ördögök" menedzsere, Sir Alex Ferguson a találkozó után Martin Atkinson játékvezetővel foglalkozott, aki a 79. percben 11-est ítélt a „kékeknek". A skót menedzser szerint a bíró döntően befolyásolta a mérkőzést.

„Úgy gondolom az első kapott gólnál rosszul védekeztünk, a tizenegyes viszont nagyon jóindulatú volt" – fogalmazott a 2–1-es Chelsea-sikerrel befejeződött kedd esti rangadó után Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere.

„Nagyon jól játszottunk, nagyszerű teljesítmény volt a mai a részünkről, nem érdemeltük meg, hogy immár sorozatban harmadik éve a játékvezetők döntése változtassa meg a Chelsea elleni mérkőzésünket" – méltatlankodott a szakember.

Ferguson egy piros lapot is számon kért Martin Atkinson játékvezetőn: a skót szerint a már sárga lapos David Luiz közvetlenül a bíró előtt követett el újabb figyelmeztetést érő szabálytalanságot Chicharitóval szemben, de elmaradt a második sárga, amelyet a brazil más faultokért is megkaphatott volna.

„A bíró döntései megváltoztatták a mérkőzést, és ő ennek ellenére a jövőben is minden héten meccset vezethet – mondta indulatosan Ferguson. – Nagyon sok meglepő ítéletet láttam ma. Elfogulatlan, fair játékvezetőt szerettünk volna – vagy legalábbis egy erős kezű bírót –, és nem kaptuk meg. Már akkor a legrosszabbat sejtettem, amikor megláttam a bíróküldést. Nehéz megemészteni. Fogalmam sincs, hogy Luiz hogy maradhatott a pályán, öt méterrel a bíró előtt lezúzta Rooneyt, a kilátását semmi nem zavarta... A megítélt büntetőnél meg Chris [Smalling] a labdát érte el, és az ellenfél játékosa ott hagyta a lábát, aztán esett. Elképesztő."

kerdes=Ön is úgy ítéli meg, hogy Atkinson szerepe döntő volt?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas

Szavazz!

Ön is úgy ítéli meg, hogy Atkinson szerepe döntő volt?
mceBlockPasteEnd

 

Lampard győztes gólja után
Lampard győztes gólja után

A Chelsea menedzsere, Carlo Ancelotti arról beszélt, hogy ugyan nagyon fontos győzelmet arattak, de úgy tűnik, a tabella elejére így sem tudnak odaérni.

„Hihetetlen, hogy a Manchester United még mindig tizenkét ponttal vezet ellenünk" – kezdte a meccs utáni értékelését az olasz szakember.

„A Manchester United túl messze van tőlünk. Fontos győzelmet arattunk, de jelen pillanatban úgy tűnik, nem tudunk odaérni a tabella elejére" – fogalmazott az olasz szakember.

„Nagyon nehéz meccset játszottunk egy fantasztikus ellenféllel szemben, de győzni tudtunk, és ez a legfontosabb. A United az első félidőben remekül kontrázott. Mi jól kezdtünk, de a folytatásban egyre nehezebben tudtuk lezárni a területeket. A második félidőben változtatni tudtunk, intenzívebbé vált a támadójátékunk, a pályát teljes szélességében kihasználtuk. A mai mérkőzésen bebizonyosodott, hogy milyen jó a csapatszellem a Chelsea-nél" – elemezte a találkozót Ancelotti, aki az egyenlítő gólt szerző téli igazolás, David Luiz játékát külön is kiemelte, egyben elismerte: a brazilnak a szerencsére is szüksége volt ahhoz, hogy végig a pályán maradjon.

A United vasárnap újabb rangadót vív, a Liverpool ellen, és a védelem közepén űr tátong: a kiállított Nemanja Vidics eltiltását fogja tölteni, Sir Alex Ferguson pedig elmondta, Rio Ferdinand valószínűleg még nem épül fel. Így Chris Smalling mellett Wes Brown lesz a védelem tengelyében az Anfielden – nem tűnik életbiztosításnak...

CHELSEA––––MANCHESTER UNITED 2–1

AZ ÁLLÁS
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2010/28,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik