Felkészülés: a Man. City kikapott dél-afrikai ellenfelétől - videó

Vágólapra másolva!
2013.07.18. 22:25
Az angol bajnoki ezüstérmes Manchester City labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett a dél-afrikai bajnokság legutóbbi 12. helyezettjétől, az AmaZulutól.

A többek között Sergio Agüerót, David Silvát és Jesúst Navast is nélkülöző, ám gyengének így sem nevezhető Manchester City a 20. percben hatalmas védelmi hibát követően került hátrányba.

Alekszandar Kolarov borzalmas hazaadására Bongani Ndulula csapott le, aki nem ért bele a pattogó labdába, de épp ezzel verte át a kapujából kirontó Joe Hartot, majd 13 méterről az üres kapuba passzolt.

Az angolok válaszára hat percet kellett várni. A bal szélről beívelt labdát Yaya Touré nem tudta kapura fejelni, ám az így lett jó a hosszú oldalon érkező James Milnernek, aki kapásból kíméletlenül kihasználta a kínálkozó lehetőséget.

A második félidőben alaposan felforgatott City védelme aztán a hajrában összehozott egy újabb gólt, amely meg is pecsételte a sorsát. Abdul Razak próbálta kikísérni a labdát az alapvonalon, ám a szemfüles hazai támadó közbelépett, és elvette a labdát az angolok védőjétől, aki nagy igyekezetében már csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatoson belülre lépő csatárt, tizenegyes!

A labda mögé Carlington Nyadombo állt, aki a kapu jobb oldalába lőtt, míg Costel Pantilimon balra vetődött.

A Manchester City második előkészületi mérkőzését is elveszítette Dél-Afrikában, vasárnap a SuperSport United FC győzte le két góllal a „kékeket”.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
AmaZulu (dél-afrikai)–Manchester City (angol) 2–1 (1–1)
Durban
MANCHESTER CITY:
Hart (Pantilimon, 63.) – Richards (Zabaleta, a szünetben), Kompany (Javi García, a szünetben), Nasztasics (Lescott, 69.), Kolarov (Nimely, 75.) – Yaya Touré (Rodwell, a szünetben), Fernandinho (Barry, 69.) – Milner (Razak, 75.), Nasri (D. Suárez, 69.), Sinclair – Dzeko
Gólszerző:
Ndulula (20.), Nyadombo (88. – 11-esből), ill. Milner (26.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik