FA-kupa: a Chelsea-é a derbi – jöhet a Ligakupa döntőjének visszavágója!

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.04.17. 19:23
null
Mount a góljával lezárta a mérkőzést (Fotó: Getty Images)
A Chelsea 2–0-ra legyőzte a Crystal Palace-t az angol labdarúgó FA-kupa elődöntőjében, így Thomas Tuchel csapata mérkőzhet meg a Liverpoollal a fináléban.

Összesen négy lövési kísérletet és egy-egy kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel az első játékrészben, amelynek a végén nagyot kellett védenie a Chelsea kapusának. A 38. percben Kai Havertz mutatott be műesést a Crystal Palace tizenhatosának vonala környékén, amiért sárga lapot kapott.

A 61. percben Cheikhou Kouyaté veszélyeztetett szöglet után, de vállasa elkerülte a kaput. Négy perccel később a londoni „kékek” is helyzetbe kerültek, mi több, Ruben Loftus-Cheek 12 méterről a kapuba bombázta a labdát (1–0).

A 76. percben egy másik saját nevelésű játékos, Mason Mount biztosította be csapata győzelmét, egyben fináléba jutását. A remek gólpassz Timo Werner nevéhez fűződik (2–0).


Az utolsó percekben Romelu Lukaku is bevehette volna a Palace kapuját, de pár méterről csak a kapufát találta el.

A Chelsea megnyerte a londoni derbit, így egy hónap múlva Thomas Tuchel csapata mérkőzhet meg a Liverpoollal a fináléban.

ANGOL FA-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Chelsea–Crystal Palace 2–0
(Loftus-Cheek 65., Mount 76.)

A SZOMBATI ELŐDÖNTŐBEN
ANGOL FA-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Manchester City–Liverpool 2–3 (0–3)
London,
Wembley, 86 000 néző. V: Oliver
Manchester City: Steffen – Cancelo, Stones, N. Aké, Zincsenko – Bernardo Silva, Fernandinho, Foden – Sterling, G. Jesus (Mahrez, 83.), Grealish. Menedzser: Josep Guardiola
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Thiago Alcántara (C. Jones, 87.), N. Keita (Henderson, 73.) – Szalah, Mané (Diogo Jota, 84.), Luis Díaz (Firmino, 85.). Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző: Grealish (47.), Bernardo Silva (90+1.), ill. Konaté (9.), Mané (17., 45.)

DÖNTŐ
Május 14.:
Liverpool–Chelsea – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik