Chelsea: NFL-csapat tulajdonosa veheti meg a klubot – sajtóhír

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.08. 10:13
null
Az NFL-ből jöhet a Chelsea új tulajdonosa (Fotó: AFP)
Az ESPN értesülései szerint Robert „Woody” Johnson, a New York Jets tulajdonosa megvásárolná a Chelsea labdarúgócsapatát a kényszerűségből eladó Roman Abramovicstól. Az orosz üzletember hárommilliárd fontot szeretne kapni a fővárosi együttesért.

 

Mint ismert, az orosz–ukrán háború miatt az Egyesült Királyság is szankcionált orosz érdekeltségű üzletembereket, köztük a Chelsea tulajdonosát, Roman Abramovicsot, aki a kialakult helyzet miatt kénytelen megválni a klubtól.

A Chelsea drukkereinek nem igazán tetszik, hogy a szeretett gárdájukat sikerre vezető orosz tulaj távozik, ezért voltak, akik Burnley elleni meccset megelőzően az 55 éves mecénás nevét skandálták – éppen akkor, amikor a szurkolók egyperces csenddel vállaltak volna szolidaritást Ukrajnával.

Korábban szóba került, hogy a svájci milliárdos, Hansjörg Wyss is megvenné a Chelsea-t, az ESPN szerint pedig az NFL-ből is lenne érdeklődő a londoni klub iránt. Név szerint Robert „Woody” Johnsonról van szó, aki a New York Jets tulajdonosa.

A honlap arról írt, hogy Johnson jól ismeri Londont és a Chelsea-t is, hiszen korábban ő maga is élt Anglia fővárosában. Állítólag az ott töltött ideje alatt nagy rajongója lett a „kékeknek”, ezért is vásárolná meg az orosz üzletembertől.

Az ESPN információi szerint Abramovics hárommilliárd fontot szeretne kapni a Bajnokok Ligája-címvédőjéért.

Nem a Chelsea lenne az első angol klub, amely egy NFL-csapattal osztozna a tulajdonosán: Stan Kroenke az Arsenal és a Los Angeles Rams, a Glazer család a Manchester United és a Tampa Bay Buccaneers, Shad Khan pedig a Fulham és a Jacksonville Jaguars tulajdonosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik