Araújót (balra) szemelte ki a Chelsea (Fotó: Getty Images)

 

A sportnapilap szerint a londoniak akár a kétszeresét is hajlandóak megadni annak, mint amennyit a 22 éves uruguayi játékos jelenleg a katalán klubnál keres. Az újság tudomása szerint ez hárommillió euró körüli pénzt jelent.

A Chelsea azért vetette ki a hálóját Ronald Araújóra, mert jó ideje nem tud dűlőre jutni a 28 éves Rüdigerrel, akinek a szerződése idén nyáron lejár, és túlzottnak ítélik a védő anyagi igényét, amelyet a maradása fejében támaszt. Brit sajtóhírek szerint a 49-szeres német válogatott Rüdiger jelenleg heti százezer fontos fizetést kap a Stamford Bridge-en, ahol első lépésben 40 százalékkal emelték volna a bérét, amire a játékos nemet mondott, sőt a legutóbbi 200 ezer fontos kínálatot is kevesellte.

A hétszeres uruguayi válogatott Araújo ebben az idényben 24 alkalommal lépett pályára a Barcelonában, és hátvéd létére két gólt is szerzett. Szerződése a katalánoknál 2023. június 30-ig szól. A csapat vezetőedzője, Xavi már többször leszögezte: Araújót nélkülözhetetlennek tartja, és prioritásnak tekinti, hogy szerződést hosszabbítsanak vele.