Chelsea: bejelentették a City elől elhappolt védő érkezését – hivatalos

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.05. 13:44
null
Cucurella nem csatlakozott a Cityhez – a Chelsea játékosa lett (Fotó: Getty Images)
Korábban megírtuk, hogy a Manchester City által is kiszemelt Marc Cucurella jó eséllyel a Chelsea-ben folytatja pályafutását, de klubja, a Brighton cáfolta ezeket az értesüléseket. Ennek ellenére a Chelsea két nappal később hivatalosan is bejelentette a 24 éves szélső védő szerződtetését. 


A nyár egyik legérdekesebb átigazolási ügyére került pont péntek délután: Marc Cucurella hivatalosan is a Chelsea-ben folytatja pályafutását.

A Brighton & Hove Albion 24 éves szélső védője tavaly zseniális idényt produkált a Premier League-ben, s teljesítményével felkeltette a Manchester City figyelmét is, amely 30 millió font körüli összeget ajánlott érte klubjának. A Brighton ezt elutasította, majd megjelent a képben a Chelsea, amely emelt az említett összegen, s közben a játékossal is megegyezett a személyes feltételekben.

Az átigazolási hírek terén mindig jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano néhány nappal ezelőtt meg is írta a közösségi médiában, hogy tudomása szerint teljes a megállapodás a felek közt, Cucurella a Chelsea játékosa lesz. A Brighton cáfolta értesüléseit, s kijelentette: senkivel sem egyezett meg a spanyol védő átigazolását illetően.

Nos, ennek ellenére minden úgy lett, ahogyan az olasz újságíró beharangozta, a Chelsea ugyanis hivatalos közleményt adott ki pénteken Cucurella átigazolását illetően.


Sajtóhírek szerint a 24 éves játékos 2028-ig írt alá a londoniakhoz, a vételára 55 millió font volt, ami bónuszokkal együtt 62 millióra is nőhet – ekkora összeget korábban még egyetlen klub sem fizetett ki egy balhátvédért.

A két klubhoz tartozik továbbá, hogy a Chelsea 19 éves védője, Levi Colwill a Brightonnál folytatja kölcsönben, de vételi opció nélkül.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik