Anglia: négy évvel játékosa halála után elutalta árának első részletét a Cardiff

Vágólapra másolva!
2023.01.11. 14:11
null
Emiliano Salát két nappal halála előtt mutatta be a Cardiff (Fotó: AFP)
Idén januárban lesz a negyedik évfordulója Emiliano Sala halálának – a 28 éves korában a Nantes-től az akkor az élvonalban szereplő Cardiff Cityhez akkori klubrekordot jelentő 17 millió eurónak megfelelő összegért átigazoló argentin csatárt szállító repülőgép két nappal szerződtetése bejelentését követően zuhant a La Manche csatornába. A Cardiff nem akart fizetni a játékosért, ám a FIFA szankciója után erre most végül sor került, a franciák megkapták a vételár első részletét – nagyjából a felét.

A Cardiff úgy érezte, hogy Sala valójában soha nem volt a klub játékosa – hivatalosan úgy fogalmaztak, hogy nem volt még érvényes az argentin szerződése –, ezért szerette volna elkerülni, hogy a klubrekordnak számító összeget ki kelljen fizetnie az FC Nantes-nek.

A walesiek szerint a 28 éves támadó szerződése szabálytalan volt, a Premier League nem fogadta be azt, ezért nem is léphetett volna pályára a csapatban, s nem is számított a klub játékosának. A Nantes viszont arra hivatkozott, hogy a FIFA regisztrálta a transzfert, vagyis őket az igazán hidegen hagyja, hogy a walesieknek milyen megállapodása van a Premier League-gel.

A hosszú jogi vitának egyelőre úgy tűnik, hogy vége, a FIFA ugyanis decemberben átigazolási embargóval sújtotta a walesi klubot, amelynek értelmében amíg nem fizetnek, addig nem igazolhatnak új játékost. A Cardiff végül egy sikertelen fellebbezés után közel négy évvel a játékos halála után elutalta a franciáknak Sala vételárának első részletét, körülbelül 8 millió eurót, vagyis a vételár majdnem felét.

Ez persze még nem elegendő az igazolási tiltás feloldásához, ám a cardiffiak abban bíznak, hogy a FIFA-nál mégis sikerül ezt elérni. Erre egyébként nagy szüksége is lenne a csapatnak, mert mindössze a 20. helyen áll a másodosztályú tabellán és csupán két pont választja el a kiesőzónától.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik