Anglia: a FIFA eltilthatja egy bajnokiról a vb-selejtezőről hiányzókat

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.09.04. 08:08
null
Raúl Jiménez (narancssárgában) lemaradhat a következő bajnokiról (Fotó: AFP)
A FIFA egy angol bajnoki mérkőzésre szóló eltiltással sújthatja azokat a játékosokat, akiket nem engedett el a klubjuk a válogatott selejtezőre.

A chilei, a paraguayi és a mexikói szövetség bepanaszolta a Premier League-et és a Championshipet, amiért engedélyt adott a kluboknak, hogy visszatartsák játékosaikat a válogatott kötelezettségeiktől.

A chilei vb-selejtezőkön nem játszik Francisco Sierralta (Watford) és Ben Brereton (Blackburn), a paraguayiak Miguel Almirónt (Newcastle), a mexikóiak Raúl Jiménezt (Wolverhampton) kénytelenek nélkülözni, mert az angol klubok a szigorú brit karanténszabályok miatt úgy döntöttek, nem engedik el őket a vb-selejtezőkre.

A Dél-Amerikából és a karibi térségből visszaérkezőkre ugyanis tíznapos karantén vár. Emiatt a szeptember 11-i és 12-i bajnokikat számos labdarúgó kénytelen lesz kihagyni, és ha a három nemzeti szövetség panaszát elfogadják, a FIFA (amely sikertelenül kérte a brit hatóságoktól a vb-selejtezőkre utazó labdarúgók karantén alóli felmentését) úgy dönthet, hogy a jövő hét végi fordulóról eltiltja az érintett labdarúgókat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik