Ezüstrangadó – Győri Ferenc jegyzete

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2024.10.26. 23:07

KEZDJÜNK PESSZIMISTÁN! Persze ez a jelző csak akkor érvényes, ha az olvasó nem a Manchester Citynek szurkol, mert akkor éppen így szeretne tekinteni a labdarúgó Premier League vasárnapi slágermérkőzésére: következik az ezüstrangadó. A házigazda Arsenal a 2023–2024-es évad idei szakaszában ikszelt a későbbi győztes City otthonában és kikapott az Aston Villától otthon, a többi meccsét megnyerte, ám a két botlás azt eredményezte, hogy két ponttal lemaradt az utóbbi négy kiírást megnyerő, megingathatatlan Manchester Citytől. Az aktuális idényben a múlt héten kapott ki először harmatgyenge játékkal a Kerkez Milost a soraiban tudó Bournemouthtól, sérülések tizedelik (Martin Ödegaard nélkül jóval kiszámíthatóbbak a londoni gárda támadásai), és egyik legfontosabb játékosa, a francia hátvéd William Saliba piros lapos eltiltása miatt ugyancsak a partvonalon kívülre kényszerül.

Szerencséje Mikel Arteta menedzser legénységének, hogy a fordulót a Premier League éléről váró vasárnapi ellenfél, a Liverpool sem áll jobban, több kulcsembere hiányzik, élükön a kapus Alissonnal és a gólgyáros Diogo Jotával. A Liverpool, amelyet Jürgen Klopp a búcsúévadában bronz­éremig vezetett, játékerejét tekintve ezúttal is a top háromba tartozik Angliában, amit a nyáron érkező Arne Slot mester igyekszik is kiaknázni. Nincs tehát nagy baj az Arsenal és a Liverpool háza táján sem, de nem sok minden utal arra, hogy a Manchester City uralma éppen 2025-ben törne meg, igaz, a jövő év tavaszáig még a feje tetejére állhat a világ a ködös Albionban.

Reménységünk, Szoboszlai Dominik ebben a párosításban első PL-mérkőzését játssza a Mersey-partiak színeiben, a február eleji ütközetet, amelyen a londoniak lefutballozták riválisukat, sérülés miatt kihagyta. Nem vitás, az elmúlt évtizedek legjobb magyar futballistájától szeretnénk gólokat látni, sokkal több vállalást a „nagyszínpadon” is, de az sem véletlen, hogy jelenleg nem ezek a legfontosabb feladatai klubjában, amelynek – amíg jönnek az eredmények – tökéletesen megfelel, ha Szoboszlai a piszkos munkát végzi el, ahogyan néhány napja fogalmazott a sajtótájékoztatón. Viszont mivel a potenciál megvan benne, bármikor elérkezhet az az összecsapás, amelyet ő dönt el a góljával, góljaival. Hátha éppen vasárnap, az egyébként prognosztizálhatatlan kimenetelű csatában tesz hozzá eddigi három Premier League-góljához, és csal mosolyt a honi futballszeretők arcára.

Mert akkor talán még a hozzám hasonló megveszekedett magyar Arsenal-drukkerek is könnyebben viselik el a vereséget…

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik