Jürgen Klopp: Jelenleg ennyi volt számomra edzőként

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.01. 15:48
Jürgen Klopp szerint arculatvesztés lenne az angol válogatott élén dolgozni (Fotó: Getty Images)
A Liverpooltól távozó Jürgen Klopp egy edzői kongresszuson beszélt jövőjéről. A német szakember arra utalt, lehet, hogy nemcsak a következő idényben, hanem később sem vállal edzői munkát. Klopp ugyanakor hozzátette, hogy nem szakadna el a labdarúgás világától.

„Jelenleg ennyi volt számomra edzőként”idézi az ESPN Jürgen Klopp szavait. A Liverpooltól távozó szakember a németországi Wurzburgban megrendezetett edzői kongresszuson beszélt jövőjéről. – „Talán néhány hónap múlva újra beszélhetünk erről. Továbbra is szeretnék a futball közelében dolgozni és segíteni az embereknek a tapasztalataimmal és a kapcsolataimmal. Meglátjuk, mit tartogat a jövő még számomra.”

A Liverpoolt 2015-től irányító Kloppot többször szóba hozták az amerikai és az angol válogatott irányításával, azonban a német edző cáfolta ezt. 

„Jelenleg a munkahelyekkel kapcsolatban egyáltalán nincs semmi, se klubcsapat, se válogatott. Nem hirtelen felindulásból mondtam fel, hanem ez egy általános döntés volt. A világ legjobb klubjainál edzősködtem. A futballtörténelem legnagyobb arculatvesztése lenne, ha azt mondanám, hogy most kivételt teszek valakivel.”

„Túl fiatal vagyok ahhoz, hogy csak padelezzek és unokázzak. Megint edzősködöm majd? Ezt jelenleg kizárnám” – mondta Klopp. 

Jürgen Klopp 2001-ben kezdte edzői pályafutását a német Mainznál. Hét évvel később váltott és a Dortmund vezetőedzője lett, amelynek élén kétszer nyert német bajnokságot, illetve 2013-ban BL-döntőbe jutott. Klopp 2015-ben ült le a Liverpool kispadjára. Az angol csapattal egyszeres bajnok, továbbá háromszor jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, 2019-ben el is hódította a trófeát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik