Fehérvár: George Dobson aláírt – hivatalos

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 16:02
George Dobson nyártól lesz a Fehérvár játékosa=Fotó: fehhhervarfc.hu)
Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport értesülése, a Fehérvár FC bejelentette George Dobson szerződtetését, ám a 26 éves angol középpályás csak nyáron érkezik a magyar klubhoz.

 

 

„Aláírta 2024. július 1-től érvényes szerződését klubunkhoz George Dobson”– írja a fehervarfc.hu

Dobson 1997. november 15-én született, az Arsenalban és a West Hamben nevelkedett, majd a Walsall, a Wimbledon, a holland élvonalban szereplő Sparta Rotterdam és a Sunderland játékosa volt, mielőtt a Charlton szerződtette. Pályafutása nagy részét az angol harmadosztályban töltötte, a Charltonnál igazi közönségkedvenc és csapatkapitány lett.  Az elmúlt két és fél idényben 130 meccset játszott eddig, ezeken 5 gólt szerzett és 7 gólpasszt is kiosztott. A 2021/2022-es idény után az év játékosa lett a klubnál.


Szombaton még úgy tűnt, Dobson már a tavaszi szezont is Fehérváron tölti, mert a két klub megegyezett az átigazolásáról, de a Charlton azóta visszalépett, így csak a londoni szerződésének lejárta után, nyáron érkezhet.
 

Klubunk minden feltételben megegyezett az elmúlt napokban George Dobson klubjával az azonnali, februári átigazolással kapcsolatban, azonban a londoni klub az utolsó pillanatban visszalépett az üzlettől, a középpályás így július 1-jétől lesz majd klubunk játékosa” fogalmaz a fehervarfc.hu, és Balogh Attila ügyvezető is megerősítette ezt.

„Ezúttal pontos értesülései voltak az újságíró kollégáknak ezzel az átigazolással kapcsolatban, egészen vasárnapig úgy tűnt, hogy George Dobson csatlakozni tud hozzánk a február 14-i határidő előtt. Jelenlegi klubja az utolsó utáni pillanatban azonban visszalépett az átigazolástól, annak ellenére , hogy a felek írásban leegyeztetettek minden feltételt, a fiatal középpályás családjával már a költözést, klubunk pedig az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat és papírmunkákat szervezte. Sajnáljuk, hogy így alakult, George-ot várjuk a nyári felkészülés során, csapatunk középpályáját pedig Sigér Dáviddal véleményünk szerint így is sikerült olyan módon megerősítenünk, hogy bizakodóan tekintsünk a szezon hátralévő része elé” – nyilatkozta a sportvezető.

Angliából származó hírek szerint Dobson három évre rt alá a Fehérvár FC-hez.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik