Nem akármilyen indokkal menesztette a Barnsley az edzőjét

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.04.22. 17:39
Majd elválik, jó időben küldték-e el... (Fotó: Getty Images)
Az angol harmadosztályban a rájátszást érő ötödik helyen álló Barnsley vezetősége meglehetősen szokatlan időpontban, egy fordulóval a bajnokság vége előtt menesztette Neill Collins vezetőedzőt. A klub sportigazgatója, Mladen Sormaz talán még meghökkentőbb indokot adott a menesztés időzítésére.

 

A 20-szoros magyar válogatott Callum Stylest a télen a másodosztályú Sunderlandnak kölcsönadó Barnsley a legutóbbi öt fordulóban nem tudott győzni, csupán egy pontot szerzett meg a lehetséges 15-ből. A kézifék berántása azt eredményezte, hogy ha az utolsó körben nem nyer, akkor könnyen lemaradhat a rájátszásról – már ha a mögötte álló Lincoln, Oxford, Blackpool trióból legalább kettő győzelmet arat.

Ennek ellenére is meglepő húzásnak lehet tekinteni, hogy a Barnsley vezetősége úgy döntött, megválik a tavaly nyáron kinevezett Neill Collins vezetőedzőtől – a sportigazgató indoklása mindenképp mosolyt fakasztó.

„Tudjuk, hogy kritikus időszak előtt állunk, de úgy érezzük, hogy ez a megfelelő pillanat a váltásra” – idézte a klub hivatalos honlapján megjelent közlemény Mladen Sormazt.

A Barnsley az utolsó bajnoki fordulóban, szombat délután a Northamptont fogadja hazai pályán, ezen a meccsen Martin Devaney ül majd a kispadon, ő amúgy Collins másodedzője volt, s két éve is irányította már beugróként a csapatot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik