Pep Guardiola: A Leverkusen már csak elveszíteni tudja a német bajnoki címet

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.02.27. 10:05
FC Bayern Muenchen Bundesliga Champions Dinner
Xabi Alonso a Bayern Münchennél volt Pep Guardiola játékosa – nyártól akár riválisok is lehetnek, edzőként (Getty Images)
A Luton Town elleni keddi FA-kupa-mérkőzést megelőzően tartott sajtótájékoztatót Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere. A katalán sztáredző a szokásosnál is több témára válaszolt készséggel: dicsérte kollégáját, beszélt az Angol Ligakupáról és csapata egyik világklasszisának esetleges távozásáról is.

 

Jürgen Klopp bejelentése óta gyakorlatilag köztudott, hogy a Liverpool edzői posztjának egyik fő várományosa a Bayer Leverkusent irányító Xabi Alonso. Ebből adódóan elkerülhetetlen, hogy a brit újságírók ne kérdezzenek meg a munkásságáról más Premier League-edzőket – így tettek most Pep Guardiola esetében is.  

„Hol is kezdjem…? A munka, amit Xabi Alonso végez, egyszerűen fantasztikus. A Leverkusen az egyetlen veretlen csapat a topligákban, s felveszi a versenyt a Bayern Münchennel, sőt… Az biztos, hogy számukra ez az idény legfontosabb része. Az a helyzet, hogy megnyerni már nem tudják ezt a bajnokságot, csak elveszíteni, ugyanis mindenki úgy van vele, hogy vége” – mondta a katalán szakember, majd kitért a Liverpool Angol Ligakupa-győzelme kapcsán a sorozat fontosságára, hírnevére.

„Emlékszem, amikor megérkeztem a klubhoz, akkor a segédedzőm, Brian Kidd azt mondta nekem, hogy a ligakupára ne fordítsak nagy figyelmet, játsszanak a fiatalok, mert senkit sem érdekel a sorozat. Nos, Sir Alex Ferguson is mindig úgy tartotta, nem számít. Nem tudom, mi történt az elmúlt években…” – utalt Guardiola vélhetően arra, hogy a Manchester Cityvel már ötször elnyerte ezt a trófeát.  

Természetesen saját játékosairól is beszélt a katalán szakember: Jack Grealishről elárulta, hogy bár visszatér sérüléséből, korántsem garantált a helye a kezdőcsapatban, míg Kevin De Bruyne kapcsán a belga esetleges távozásáról kérdezték, miután szaúdi pletykák röppentek fel vele kapcsolatban.  

„Ez olyan kérdés, amire majd neki kell választ adnia. Szeretném, ha maradna, de nem tudom, fog-e… Nem tudom, kapott-e már hivatalos ajánlatot, nem tudom, mennyire szeretnék szerződtetni a szaúdiak, de természetesen mi annak örülnénk a legjobban, ha maradna.”

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
20.30: Bournemouth–Leicester City (II.)
20.45: Blackburn (II.)–Newcastle United (Tv: Spíler2)
21.00: Luton Town–Manchester City (Tv: Spíler1)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik