PL: a Golden Boy-botrány után Taylor Swifttel kampányol Mitomának a Brighton

Vágólapra másolva!
2023.09.13. 11:38
Mint beszámoltunk róla, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) hivatalos oldalán lehet szavazni arról, hogy ki legyen augusztus hónap legjobb játékosa és menedzsere. Előbbi kategóriában a Brighton & Hove Albion japán futballistája, Mitoma Kaoru is jelölt, csapata pedig érdekes módon kampányol neki.

„Tudta? Mitoma Kaoru hatalmas Taylor Swift-rajongó. Ezzel abszolút nincs összefüggésben az a hírünk, hogy játékosunkat jelölték a hónap legjobbjának, valamint a hónap legszebb góljának szerzőjére is. Itt szavazhat!” – olvasható a Brighton humoros Twitter-posztjában.

Bölcs döntés a Brightontól (Fotó: Getty Images)
Bölcs döntés a Brightontól (Fotó: Getty Images)

 

No de miért fűzték bele a Grammy-díjas amerikai énekesnőt, Taylor Swiftet?


Minden ott kezdődött, hogy a 2023-as Golden Boy-díj-szavazáson (az év legjobb 21 év alatti, Európában szereplő labdarúgójának kiosztott elismerés) az élen álló FC Barcelona-játékos, Alejandro Balde nemrégiben egy interjúban azt válaszolta, hogy nem szereti Swift zenéjét. No nem is kellett több napjaink egyik legnépszerűbb énekesnője rajongótáborának, és elindítottak egy olyan kampányt a közösségi oldalakon, hogy minden Taylor Swift-rajongó Balde riválisára, az akkor a voksoláson második helyen álló Jude Bellinghamre szavazzon – írta meg a Tuttosport.

Ez olyannyira működött, hogy másfél óra alatt több mint 600 ezer szavazat érkezett a Real Madrid angol futballistájára, aki átvette a vezetést, s alighanem nagy fölénnyel nyerni is fog.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik