Videó: a Chelsea-nek betaláló Chesterfield-játékos története magával ragadó

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.01.09. 15:58
null
Egy történelmi gól (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Chelsea 5–1-re nyert az ötödosztályú Chesterfield ellen az angol labdarúgó FA-kupa szombat esti játéknapján. A vendégek egyetlen, ám mégis rendkívül emocionális gólját egy olyan játékos szerezte, aki nem rég tért vissza nyolchónapos sérüléséből – hívta fel a figyelmet a Givemesport.

 

A Chesterfield támadója a 80. percben vette be a londoni „kékek” kapuját, ezzel alakult ki az 5–1-es végeredmény. Az amatőr ligába tartozó csapat számára ez a találat azonban többet jelentett egy egyszerű gólnál.

„Micsoda pillanat ez a Chesterfield szurkolóinak! Ez az, amiről az FA-kupa szól!”


A gólszerző Akwasi Asante volt, aki nyolc hónapos kihagyás után térhetett vissza (december 28-án játszott újra, 60 perc volt a lábában), s maga sem gondolta volna, hogy a 66. percben csereként beállva beveszi majd a Bajnokok Ligája-címvédő kapuját a Stamford Bridge-en.

„Olyan volt, mint amikor egy álom valóra válik. – nyilatkozta a BBC kamerái előtt Asante a lefújás után. – Amikor a labda bement, nem akartam elhinni. Úgy voltam vele, hogy gólt szereztem a Stamford Bridge-en!”

„Nem tudtam, hogy ünnepeljek vagy összeroskadjak, mivel most tértem vissza a sérülésemből. Hosszú volt ez a nyolc hónap a számomra, és ezek után az, hogy a Stamford Bridge-en játszhattam és gólt szerezhettem, szürreális élmény. Hogy őszinte legyek, még most sem hiszem el” – árulta el a 29 éves holland csatár, aki pont a szurkolóik előtt vette be a kaput.

„Amikor gólt szereztem, tele voltam adrenalinnal, nem tudtam, mi zajlik körülöttem. Nem nagyon figyeltem a szurkolókat, csak arra gondoltam, hogy felvegyem a labdát. Szó szerint szürreális volt, hihetetlen” – válaszolta a szurkolók reakciójával kapcsolatos kérdésre.

„Asante lett az első olyan profi ligán kívüli játékos, aki 107 év után gólt lőtt a Chelsea-nek a Stamford Bridge-en.”


ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Chelsea–Chesterfield (V.) 5–1
(Werner 6., Hudson-Odoi 18., Lukaku 20., Christensen 39., Zijes 55. – 11-esből, ill. Asante 80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik