Pool: Meg akartam ütni magam, amiért nem igazoltam át – Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.19. 11:46
null
Jürgen Klopp elég dühös volt magára Mané elszalasztása miatt (Fotó: Reuters)
Jürgen Klopp nagyon mérges volt magára, amiért még a Dortmund labdarúgócsapatának edzőjeként nem szerezte meg Sadio Manét. Liverpoolban már nem követte el ugyanezt a hibát.



Jürgen Kloppnak 2014-ben lehetősége volt átigazolni Sadio Manét, ám nem élt a lehetőséggel, és a szenegáli támadó a Red Bull Salzburgtól végül a Southamptonhoz szerződött. A Liverpool menedzsereként 34 millió fontért szerezte meg Manét idén nyáron, egy percet sem habozva.

„Sadio esete nagyon egyszerű volt, mivel Dortmundban nagy hibát követtem el azzal, hogy nem vittem a Borussiához – emlékezett vissza Klopp. – Beszéltünk. Szerintem mindenki tudja, hogy találkoztunk egymással, de végül nem éreztem azt, hogy meg kell szereznem. Három hónappal később már legszívesebben felpofoztam volna magam, tudtam, hogy ha legközelebb lehetőségem lesz rá, élnem kell vele. Szóval most nyáron nem volt nehéz a döntés. Nem tudom, korábban miért nem igazoltam át. Kedvelem a játékát, inkább érzésből cselekedtem. Dortmundban csak egy játékost vehettünk a posztjára, nem kettőt-hármat, szóval tökéletesen meg kellett felelnie.”

Mané eddig meghálálta a bizalmat, nagy szerepe van abban, hogy a Liverpool vezeti a Premier League tabelláját.

„Több ilyen hibát is elkövettem már életem során, de ha annak idején Dortmundba visszük, akkor most jóval drágábban tudta volna csak megszerezni a Liverpool, szóval összességében jól járt a Pool. Minél inkább belegondolok ebbe, annál inkább úgy érzem, hogy az volt az első liverpooli döntésem. Szép” – tette hozzá viccesen a német szakember.

Klopp aztán csak megszerezte Manét (Fotó: Reuters)
Klopp aztán csak megszerezte Manét (Fotó: Reuters)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik