Liverpool: Ezek a fiatalok megérdemelték az esélyt – Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.29. 09:43
Jürgen Klopp első győzelmét aratta a Liverpool menedzsereként szerda este, amikor csapata az AFC Bournemouth elleni 1–0-s sikerrel az angol Ligakupa negyeddöntőjébe jutott. Az erősen tartalékos Poolban Bogdán Ádám is lehetőséget kapott. Klopp nem bánta meg, hogy a fiatalokra épített.

„Két hete vagyok itt, láttam ezeket a fiatalokat az edzésen, és tudtam, hogy az első adandó alkalommal esélyt adok nekik. Ez a nap most jött el, egyes játékosainkat ugyanis pihentetni kellett – mondta Klopp. – Biztos voltam benne, hogy így is minőségi tizenegyet küldök pályára, és bár nem volt könnyű, megcsináltuk, nem csalódtam. Mondtam, hogy nem könnyű rotációt alkalmazni, főleg, ha olyan csapatot állítasz össze, amely még sohasem játszott együtt. Ez ilyen alkalom volt, de olyan élvonalbeli ellenfelet sikerült legyőzni, amely majdnem a legjobb csapatával állt fel.”Klopp. – Biztos voltam benne, hogy így is minőségi tizenegyet küldök pályára, és bár nem volt könnyű, megcsináltuk, nem csalódtam. Mondtam, hogy nem könnyű rotációt alkalmazni, főleg, ha olyan csapatot állítasz össze, amely még sohasem játszott együtt. Ez ilyen alkalom volt, de olyan élvonalbeli ellenfelet sikerült legyőzni, amely majdnem a legjobb csapatával állt fel.”

Klopp Cameron Brannagant, Connor Randallt és Joao Carlos Teixeirát emelte ki, illetve elmondta, hogy a gól előtt már olyan játékot látott, amit elképzelt a Poolnál.

„Csodás volt, a jobb szélen építettük a támadást, Teixeira szépen bemozdult a büntetőterületre, a bal szélen pedig Clyne rengeteg szabad területet kapott, üresen érkezett. Nagyon jó volt, erre törekszünk, ez a következő lépés” – mondta Klopp.

A meccs embere szerinte Roberto Firmino volt. Klopp elmondta, az előző szezonban volt olyan szakasza a Bundesligának, amikor meglátása szerint Firmino volt a legjobb játékos a bajnokságban.

„Új csapatban kell helytállnia, ami nem könnyű, de neki nem kell előttem bizonyítania. Ezen a meccsen mindenki más is láthatta, mire képes, ha Kolo Touré nem sérül meg az első félidőben, korábban lehozom, mert szükség lesz rá, jó lett volna, ha pihen” – mondta Klopp.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik