Man. City: Nem a pénz a lényeg, kihívást keresek - Touré

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.22. 11:32
null
Yaya Tourét nem érdekli a pénz, új kihívásokat keres (Fotó: Action Images)
Yaya Tourét, a Premier League-ben szereplő Manchester City középpályását rengeteg kritikával illették az elmúlt hetekben a gyenge formája miatt. A 31 éves játékos most megtörte a csendet, és egy francia lapnak adott nyilatkozatában beszélt a terveiről, s kifejtette véleményét az őt ért vádakról is.


„Gyerekkorom óta, mióta elkezdtem focizni, volt egy álmom. És azzal, hogy most itt lehetek, rengeteg ember álmát élem meg – mondta Yaya Touré a Foot Mercatónak. – Afrikát, a kontinensemet képviselem, és ez megfizethetetlen. Nem a pénz miatt kötelezem el magam egy klub mellett. Ha úgy érzem, hogy már nem tartozom oda, vagy ha hiányolom a kihívásokat, akkor távozom. Igazságtalan volna részemről, ha maradnék.”

„Az angol médiát jobban érdeklik a számok, mint maga a sport. A jövőmmel nem vagyok tisztában, de ha elmegyek, akkor azt a csapatot választom majd, amelyiknél a legtöbb kihívást látom, nekem ez a természetemben van. Ha egy klubnál nem mennek jól a dolgok, akkor általában a kulcsjátékosokat veszik elő, nem én vagyok az egyetlen, akit kritizálnak. A labdarúgás a szenvedélyem és a munkám, a segítő szándékú kritikát szívesen fogadom, és próbálok is jobbá válni, viszont az olyan visszajelzéstől nem leszek előrébb, aminek csupán az a célja, hogy megtörjön engem.”

Touré beszélt az iránta érdeklődő egyesületekről is, mint a francia PSG és az olasz Internazionale:

„A PSG nagyszerű klub, amely szerintem még növekvőben van, és ahol mindenki megtalálja a számításait. Az Interben ott van Mancini, aki remek mentor és különleges edző. Nem titok, hogy már akkor is felnéztem rá, amikor a City menedzsere volt. Hozzáteszem, azóta is szeretek a szigetországban játszani, mióta Pellegrini a menedzser, de ahogy mondtam, elérkeztem egy olyan pontra, amikor a kihívás már jobban érdekel, mint a pénz.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik