MU: Talán Rooney a legjobb csatárunk, de marad hátrébb - Van Gaal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.15. 11:43
null
Wayne Rooneynak a közeljövőben marad a brusztolás a középpályán (Fotó: Action Images)
Hiába játszatja Louis van Gaal menedzser egy ideje a Radamel Falcao, Robin van Persie duót a Manchester United csatársorában, a két ék tartozik a gólokkal. A brit szaksajtó egy része már azt is a szemére vetette a holland szakembernek, hogy elpazarolja Wayne Rooney tehetségét a középpályán. Van Gaal hozzájuk szólt a Preston North End elleni hétfői FA-kupa-nyolcaddöntőt megelőző sajtótájékoztatón.

„Talán valóban Rooney a legjobb csatárunk. Ám marad aközéppályán, mert tisztában akarok lenni azzal, hogy játékosaim mely poszton adják a legtöbbet a csapatnak. Lehet, hogy még egyet is értek önökkel abban, hogy Rooney a legjobb csatárunk, de elsősorban a középpályán vannak gondjaink, és ő tud ott is játszani” – mondta Van Gaal, aki folytatja a kísérletezést csapatával.

Roy Hodgson angol szövetségi kapitány már elmondta a sajtóban, hogy ő továbbra is csatárként számít Rooneyra, márciusban a litvánok elleni Eb-selejtezőn és az olaszok elleni felkészülési mérkőzésen is előre teszi az MU csapatkapitányát.

„Rooney az angol válogatottban hasznosabb lehet csatárként, ha angol szövetségi kapitány lennék, én is oda tenném. Ám most a Manchester Unitedról beszélünk, és a klub koncepciója fontosabb, mint a játékosé” – szögezte le Van Gaal.

2015-ben Van Persie és Falcao is két gólt szerzett bajnokikon, Rooney – középpályásként – még nem talált be, sőt, a kaput is csak egyszer találta el távoli lövéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik