Chelsea: Mourinho szerint Dowd túl kövér a bíráskodáshoz?

Vágólapra másolva!
2015.01.13. 14:26
null
Mourinho már áprilisban is vitatkozott Dowddal (Fotó: Action Images)
José Mourinho, az angol Premier League-ben szereplő Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere szerint Phil Dowd túl kövér ahhoz, hogy bíró legyen a Premier League-ben.

Mourinho és a bírók kapcsolata sohasem volt túl fényes, és mostanában sem az. A portugál menedzser december végén a Southampton elleni döntetlen után azt mondta, hadjárat folyik a Chelsea ellen. Bár ezért utólag bocsánatot kért, a Tottenhamtől elszenvedett vereség alkalmával csak azért nem foglalkozott a játékvezető döntésével, mert „ott akar lenni a következő meccsen is”.

A Spurs elleni találkozón Phil Dowd volt a bíró, aki szemmel láthatóan súlyproblémákkal küszködik, ennek ellenére rendszeresen vezet mérkőzéseket a világ egyik legjobb bajnokságában, a Premier League-ben.

„Túl kövér vagy ahhoz, hogy bíró legyél! Most már igazán visszavonulhatnál…” – vágta oda Mourinho Dowdnak több angol weboldal szerint azon a meccsen, amelyen csapata végül 5–3-ra kikapott a Tottenhamtől.

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) pénzbüntetésre sújtotta Mourinhót a „hadjáratos” megnyilvánulása miatt, a portugál szakembernek kedd estig van ideje fellebbezni ez ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik