Man. City: Pellegrini úgy véli, nem érdemelt eltiltást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.07. 19:00
A címvédő Wigan elleni FA-kupa-negyeddöntőt felvezető sajtótájékoztatón Manuel Pellegrini, a Manchester City menedzsere nemtetszésének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az UEFA hárommeccses eltiltással sújtotta – abból egyet két évre felfüggesztettek –, amiért a Barcelona elleni BL-nyolcaddöntő első felvonása után bírálta a játékvezetőt.

A chilei szakember a 2–0-ra elveszített találkozó után a következőképpen fogalmazott: „a bíró eldöntötte a meccset. Végig a Barcelona oldalán állt.”

A nyilatkozatot követően két nappal Pellegrini elnézést kért kijelentéséért, de az UEFA-t ez nem hatotta meg, s hárommeccses eltiltással – egy mérkőzést két évre felfüggesztettek – sújtotta az angolok menedzserét, aki így a Camp Nouban rendezendő visszavágót is csak a lelátóról tekintheti meg.

„Nem hiszem, hogy eltiltást érdemeltem. A nyilatkozatom után két nappal beismertem, hogy helytelenül viselkedtem, bocsánatot kértem. De továbbra is fenntartom a véleményem, mely szerint jogtalan volt a tizenegyes, amit ellenünk ítéltek, és rossz napja volt a játékvezetőnek” – mondta Pellegrini, aki ezzel a maga részéről pontot tett az ügy végére.

A szakvezető egyébként puszta találgatásoknak minősítette azokat a spanyol sajtóhíreket, melyek szerint a Manchester City a nyáron 200 millió eurós ajánlatot tesz a Barcelona négyszeres aranylabdás játékosáért, Lionel Messiért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik