Wenger: Van Persie az én szememben még mindig Arsenal-játékos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.08. 18:48
null
Arsene Wenger és Robin van Persie 2011-ben – a francia menedzser még ma is a klub játékosaként tekint a holland játékosra (Fotó: Reuters)
Arsene Wenger, az Arsenal francia menedzsere elárulta, hogy Robin van Persie nem Sir Alex Ferguson személyes varázsa miatt szerződött tavaly nyáron Londonból az Old Traffordra, hanem René Meulensteen, a Manchester United holland másodedzője győzte meg a váltásról. Wenger a vasárnapi Manchester United–Arsenal Premier League-szuperrangadó előtt azt is elmondta, hogy számára Van Persie még mindig Arsenal-játékos.

Arsene Wenger, az Arsenal francia menedzsere a Manchester United elleni vasárnapi bajnoki apropóján megtartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy ő még mindig Arsenal-játékosként tekint Robin van Persie-re, aki tavaly nyáron hagyta el az „ágyúsokat” az MU kedvéért – és nem Sir Alex Ferguson jelentette a fő csáberőt.

„Amikor Ferguson győzködött, az egyetlen dolog, ami megfogott, Robin ára volt. Ezen kívül a játékossal történt beszélgetéseim hatására egyeztem bele az átigazolásba – mondta Wenger. – Robint nem Ferguson csábította Manchesterbe, hanem a holland edző, aki nagy hatással volt rá, s miután Robin eldöntötte, hogy távozik, ő győzte meg, hogy Manchesterbe menjen.”

A Wenger által említett holland szakember René Meulensteen, Ferguson másodedzője volt (aki azóta az Anzsi Mahacskalát is megjárta, de csak 16 napig volt az orosz klub vezetőedzője), Wenger meggyőződése, hogy Van Persie-t honfitársa győzte meg az átigazolásról. A játékos nem döntött rosszul, első idényében bajnok lett az MU-val, de már Wenger sem bánkódik az üzlet miatt.

„Nehéz döntés volt, hogy elengedjem, vagy sem, tudtam, hogy ha megy, rengeteg kritikát kapok. Végül is úgy döntöttem, jobb, ha megy. Furcsa Manchester United-mezben látni, számomra ő még mindig az Arsenal tagja – mondta Wenger. – Nagyon-nagyon fiatalon került hozzánk, nehéz időszakokon mentünk át, de végül világklasszissá vált. Számomra még mindig Arsenal-játékos.”

Wenger úgy véli, Van Persie elsősorban külső nyomásra döntötte el, hogy távozik az Arsenaltól.

„Van Persie huszonkilenc évesen hagyott el minket, mert türelmetlen volt. Egyre csak azt hallotta, hogy miközben más csapatok klasszis játékosokat vásárolnak, mi nem, így elvesztette bizalmát a klubban – folytatta a francia szakember. – Érthető az aggodalma, de az Arsenal egyedi stratégia szerint építkezik, és most úgy tűnik, hogy sikeressé válhatunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik