Arsenal: féláron vihetik a télen Karim Benzemát

Vágólapra másolva!
2013.10.15. 18:03
Az Arsenal akciós áron, nyári ajánlatának nagyságrendileg a feléért viheti el a téli átigazolási szezonban a Real Madrid francia labdarúgóját, Karim Benzemát, legalábbis az Evening Standard információja szerint.

A londoniak már a nyáron érdeklődtek Benzema után, de akkor nem született megállapodás. Nem úgy, mint a 45 millió euróért megvett Mesut Özil esetében. A német középpályás gyorsan beilleszkedett az angol együttesbe, amelyben rögtön húzóember lett. Valami hasonlót remélnek Benzemától, aki Madridban nem tud az elvárásoknak megfelelően teljesíteni, a szurkolók első számú célpontjává vált.

A Lyontól 2009 nyarán 35 millió euróért szerződtetett Benzemát a némethez hasonló árkategóriába tette a Real, amit sokalltak Londonban. Viszont klasszis és gólerős centerre mindenképpen fáj a foga a Madridnak, így felvetődött, hogy a helyet a keretben csak foglaló, 2015 nyaráig élő szerződéssel bíró franciát mégis pénzé teszik, akár féláron is.

Az Arsenal kész az újabb alkudozásra, és a 24 millió euró vállalható összegnek tetszik. Sokkal inkább, mint az, amelyből majd a Real megoldja a francia pótlását. A nevek repkednek a világsajtóban – Radamel Falcao, Luis Suárez, Sergio Agüero –, de azt aligha ússza meg a Benzemáért kapott összegből a Real.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik