Giroud-dupla, Arsenal-hetes, Moyest „másoló” Pellegrini

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.14. 18:06
null
Az Arsenal jól érzi magát Ázsiában: győzelemmel kezdte a szezont (Fotó: Action Images)
Az Arsenal felkészülési mérkőzésen 7–0-ra győzött az indonéziai dream team ellen, míg a Manchester City 2–0-s vereséget szenvedett a dél-afrikai SuperSport United FC-től.

Pár nappal ezelőtt hatalmas tömeg fogadta az Arsenalt Jakartában. Az angol bajnoki negyedik helyezett csapat rendesen kiszolgálta a közönséget ázsiai túrájának első meccsén. Az „ágyúsok” az indonéziai dream team ellen játszották első felkészülési mérkőzésüket, és elsősorban a találkozó utolsó húsz percében lendültek játékba: végül 7–0-ra nyertek.

A 2013–2014-es szezon első hivatalos Arsenal-gójára a 19. percig kellett várni, ekkor Theo Walcott volt eredményes – az angol támadó a visszagurított labdát vágta a bal alsóba. Az első félidőben újabb gól nem született, de a második játékrészben – elsősorban a cseréknek köszönhetően – kinyílt az Arsenal gólcsapja.

Oliver Giroud jelezte, hogy hiába hozták már szóba az Arsenallal az összes piacon lévő (vagy nem...) neves csatárt (Gonzalo Higuaínt, Wayne Rooneyt, Luis Suárezt – hogy csak párat említsünk), őrá bizony számíthat Arsene Wenger menedzser. A 68. percben pályára lépő francia támadó a 70. és a 73. percben is betalált.

(Fotó: mcfc.com)
(Fotó: mcfc.com)

Walcotton és Giroud-n kívül Chuba Akpom, Kris Olsson, Lukas Podolski és Thomas Eisfeld volt eredményes a mérkőzésen.

Az Arsenal győzelemmel kezdte a felkészülési időszak mérkőzéseit, míg a bajnoki ezüstérmes Manchester City vereséggel. Manuel Pellegrini tehát lemásolta David Moyes teljesítményét: a Manchester United skót menedzsere tegnap 1–0-s vereséggel debütált az MU kispadján, és most a chilei is vesztes meccsen ült először új csapata kispadján. A chilei szakember az összecsapás után megerősítette, hogy Maicon távozik tőlük a nyáron.

A City a dél-afrikai SuperSport United FC-től kapott ki 2–0-ra.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Indonézia Dream Team–Arsenal 0–7 (0–1)

Gelora Bung Karno Stadion
ARSENAL, A KEZDŐCSAPAT: Fabianski – Jenkinson, Miquel, Mertesacker, Gibbs – Arteta, Ramsey – Gnabry, Oxlade-Chamberlain, Walcott – Akpom
CSEREKÉNT BEÁLLTAK: Koscielny, Zelalem, Aneke, Eisfeld, Olsson (a szünetben), Martínez, Sagna, Rosicky, Podolski, Giroud (68.)

SuperSport United–Manchester City 2–0 (0–0)
Pretoria.
MAN. CITY, ELSŐ FÉLIDŐ: Hart – Richards, Kompany, Garcia, Kolarov – Barry, Fernandinho, Razak, D. Suárez, Nasri – Dzeko
MAN. CITY, 2. FÉLIDŐ: Pantilimon – Facey, Lescott, Boyata, Nastasic, Rodwell, Huws, Sinclair, Milner, Yaya Toure (Cole 83.), Nimely

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik