Chelsea: Mourinho tudja, mi kell a „liverpooli” Torreshez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.21. 10:58
José Mourinho, a Chelsea nyáron visszatérő menedzsere elárulta, ha rajta múlik, ki fogja hozni a legjobbat 29 éves csatárából, a sokat kritizált Fernando Torresből, de azt is elismerte, ez nem minden játékrendszerben lehetséges.

A spanyol támadó 82, Chelsea-mezben lejátszott bajnoki mérkőzésen mindössze 15 alkalommal volt eredményes, míg a Liverpoolnál töltött éveiben a bajnoki gólmutatója 102/62 volt. Mourinho szerint az éles különbség annak köszönhető, hogy a Chelsea korábbi menedzserei stratégiailag nem megfelelően illesztették Torrest a csapatba.

„Tudom, mire képes valójában, és nekünk is az a legjobb, ha azt kihozzuk belőle – mondta a nyáron a Real Madridot elhagyó Mourinho az őt faggató újságíróknak. – Torres az a fajta csatár, akinek területre van szüksége ahhoz, hogy érvényesüljön és gólokat szerezzen. Ha mindezt szűk helyen, a védők szorításában kell megoldania, problémái adódnak.”

A Manchester Unitednél kegyvesztetté vált Wayne Rooney megszerzéséért kampányoló Mourinho arra is kitért, miért lehetett Torres annyira termékeny a jelenleg a Napolit irányító Rafa Benítez irányítása alatt a Liverpoolnál.

„Akkoriban a Liverpool mélyen védekezett, így Torresnek rengeteg területe volt a védők mögé kerülni, és ő ilyenkor érzi magát igazán jól a pályán. Ebben próbálok segíteni neki, akárcsak az összes játékosomnak, akinek szüksége van a segítségemre.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik