Luis Suárez: Túl sok sérelem ért Angliában, elég volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.11. 14:46
null
Luis Suárez úgy érzi, nem ismerték el Angliában, ahol főleg a gyengéire figyelt a sajtó (Fotó: Reuters)
Luis Suárez, a Liverpool uruguayi csatára hazája egyik televíziós csatornájának adott interjújában elmondta, elvágyódik Angliából, ahol úton-útfélen számos sérelem éri, és már a családjának is árt az ellenséges hangulat. Az álma, hogy a Real Madridban játsszon, de ehhez kevés kívánnia, a két klubnak is meg kell egyeznie az átigazolásáról.

Luis Suárez az uruguayi RR.Gol tévéműsorában beszélt a Real Madridról, amelytől nagy sajnálatára még nem érkezett ajánlat érte. A hírek szerint addig nem is nagyon fog, amíg nincs új vezetőedző Madridban, hiszen a klub vezetősége közölte, José Mourinho utódja dönt az átigazolásokról.

„Nem tudom, hogy a Real játékosa leszek-e, egyelőre csak az biztos, hogy a Liverpoolhoz köt szerződés – mondta a Poollal tavaly augusztusban négy évre megállapodó uruguayi, akiért a Realnak brit sajtóhírek szerint 50 millió font fölötti összeget kellene fizetnie. – Minden játékos álma, hogy nagy klubban futballozzon, és a Real Madrid azok közé tartozik. Persze mindez csak spekuláció, hiszen még nem jött ajánlat Madridból."

A Chelsea elleni mérkőzésen Branislav Ivanovicsot megharapó, ezért tízmeccses eltiltást kapó Luis Suárez újra elmondta, nincs maradása a szigetországban, ahol a sajtó módszeresen kikezdi. Több fronton is sérelmek érték, és a Liverpoolon kívülről nem érezte a kellő tiszteletet vagy elismerést.

„Amint megérkeztem Angliába, a sajtó ellenséges volt velem. A többséget később sem érdekelte, hogyan játszom, kizárólag az, hogyan viselkedem – magyarázta Suárez. – Csak azt emelték ki, mikor dobom fel magam, mikor morgolódom, milyen a testtartásom. Azt mondták, rasszista vagyok, nem emlékszem arra, hogy dicsértek volna. Néhány barátom mondta, hogy lehetnék az idény legjobb játékosa, mire azt válaszoltam, tudom, hogy Angliában vagyok, ahol sohasem kaphatok értékes egyéni elismerést."

A csatárt nemcsak a sajtótól érték kellemetlen élmények, hanem a hétköznapokban, az utcán is megbántották, méghozzá a családja szeme láttára. A tévéműsorban a legfrissebb élményét mesélte el.

„Egy hete Manchesterben jártam. A feleségemmel és a lányommal vásárolgattunk, és az egyik áruházban három srác odajött, hogy közös fotót kérjen. Miközben pózoltunk, mosolyogtam, de a feleségem kirántott közülük, és mondta, menjünk onnan. Elmagyarázta, hogy a három srác harapást mímelt. Az ilyen esetek nem tesznek jót az ember idegeinek, hiszen a feleségem majdnem elsírta magát, miközben a fiúk elszaladtak" – mondta Suárez.

Suárezt 2011 őszén azzal vádolták meg, hogy rasszista megjegyzést tett Patrice Evrára, a Manchester United francia védőjére. Az angol Labdarúgó-szövetség fegyelmi tárgyalásán nyolc mérkőzésről eltiltották, amiért máig mérges, hiszen John Terry hasonló esetben – Anton Ferdinand megsértéséért – négy találkozót kapott.

„Ellenem semmilyen bizonyíték nem volt, mégis kaptam nyolc meccset, míg Terry ellen több bizonyíték szólt, a szájról olvasók is a bűnösségét támasztották alá, de fele annyival megúszta. Tudom én, az van itt a dolgok hátterében, hogy Dél-Amerikából jöttem" – mondta Suárez, akinek a legtöbb örömet a Liverpool drukkerei szerezték Angliában.

„Nagyon szeretek a Liverpoolban futballozni, sok remek labdarúgóval játszhatok együtt, a szurkolók pedig fenomenálisak. Tetoválásuk van rólam, és hasonló őrült dolgok, amiket korábban el sem tudtam képzelni – mondta Suárez, akit mindez nem tart az országban. – Az eltiltásom után is kitartottak mellettem, és emiatt azt gondoltam, maradnom kellene, de túl sok sérelem ért Angliában. A családom is szenvedett, és már csak miattuk is váltanom kell."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik