Anglia: Hodgson felkészülési meccseken is 11-eseket lövetne

Vágólapra másolva!
2012.12.25. 20:38
null
A nyári Eb-n is a tizenegyesek okozták az angolok vesztét (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Roy Hodgson a döntetlenre végződő felkészülési mérkőzéseket tizenegyespárbajokkal döntené el, hogy aztán játékosai lába a 2014-es világbajnokságon ne remegjen meg éles helyzetben, ha arra kerül sor.

Az angol válogatott eddig hétszer szerepelt tizenegyespárbajban nagy tornán, és csak egyszer jött ki győztesen az idegek harcából. Legutóbb az idei Európa-bajnokságon lett ez a veszte az olaszok elleni negyeddöntőben.

Hodgson szerint még a 2014-es vb előtt el kell érni, hogy játékosaira ne rakjon terhet az esetleges bukás lehetősége. Ennek érdekében elő is állt egy ötlettel.

„A döntetlenre végződő felkészülési meccseken javasolhatnánk az ellenfélnek, hogy tizenegyesekkel döntsünk – nyilatkozta a szakember a Sky Sportsnak. – Egy nagy közönség előtt lejátszott barátságos meccs végén rendezett párbaj sokkal inkább hasonlít az éles szituációkra, mint az, amikor a mindennapi edzések után gyakorolják a játékosok a büntetőket, teljesen felszabadultan."

Az angoloknak 2013-ra már van két lekötött felkészülési találkozójuk a vb-házigazda brazilokkal, és megmérkőznek Skóciával, valamint Írországgal is. A „háromoroszlános" válogatott jelenleg a második helyen áll vb-selejtezős csoportjában Montenegró mögött, mindkét csapatnak még hat mérkőzése van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik