Ipswich: nem egyértelmű, Fülöp Márton marad-e az első számú kapus

Vágólapra másolva!
2011.04.15. 12:06
Ebben az idényben többnyire Fülöp Márton védte az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Ipswich Town kapuját, ám nem egyértelmű, hogy a januárban kinevezett új menedzser, Paul Jewell a jövőben őt tekinti-e majd első számú kapusnak.

A kelet-angliai labdarúgással foglalkozó Green'Un honlap legalábbis erre következtet abból, hogy az utóbbi hetekben Arran Lee-Barrett állt a „traktoros fiúk" hálója előtt. Jewell – akinek az ipswichi kapushelyzetet elemző írás szerint a magyar légiós bizonytalanságai miatt támadtak aggodalmai – egyelőre irigylésre méltónak ítéli a kapusválasztékot.

„Elégedetté tesz, hogy három ilyen kapusom van, három olyan sportember, aki egyaránt első számú kapus akar lenni – mondta a menedzser. – Egy edző ilyesmire vágyik. Ugyanakkor semmiképpen sem szeretném, hogy aki közülük a kispadra szorul, vagy kimarad a keretből, az elégedetlenkedjen. Számomra kényelmes helyzet a mostani, de természetesen nem zárható ki, hogy nyáron változás lesz."

A három kapus közül csupán Fülöp szerződése nem jár le a jelenlegi szezon után, míg a másik kettőnek, Lee-Barrettnek és Brian Murphynek már megtették az új ajánlatot. Az előbbi bizonyított az elmúlt fordulókban, míg Murphy átigazolásával Jewell többször megpróbálkozott korábbi együtteseinél – ez perspektívát teremt számára.

Marcus Evans klubtulajdonos két idényt adott Jewellnek arra, hogy az élvonalba juttassa a gárdát, amely a télen a kiesés közelébe sodródott. Roy Keane utódja az első feladatot megoldotta, stabilizálta az egylet második vonalbeli pozícióját, és most kezdődik az új csapat építésének korszaka.

Mint ismert, az Ipswich másik magyar légiósa, Priskin Tamás pillanatnyilag a Premier League-be jutásért harcoló Swansea-nál van kölcsönjátékon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik