Premier League: mélypontra került az angol átigazolási piac

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.02.02. 10:45
Negatív csúcsot döntöttek az angol labdarúgó Premier League csapatai azzal, hogy összesen csupán 30 millió fontot (9.3 milliárd forint) költöttek játékosok vásárlására a téli átigazolási időszakban.

Az általános tendenciához igazodott a szigetországi piac a visszafogottság tekintetében, a tavalyihoz képest mért hatalmas esés azonban némiképp meglepő, az elmúlt idény hasonló időszakában ugyanis még 170 milliós (52.7 milliárd forint) pozitív rekordot regisztráltak. A téli piacnyitás 2003-as bevezetése óta az angol klubok egyszer sem fordítottak annyira keveset a játékoskeretek megerősítésére, mint most.

„Az edzők, a tulajdonosok és a klubvezetők egyre inkább szkeptikusak a tekintetben, hogy tényleges erősítést jelenthet-e egy-egy télen megvásárolt labdarúgó" – indokolta az összegzést a jelentést készítő Deloitte egyik szakembere, Dan Jones, aki szerint a döntéshozók a nyári igazolásokban hisznek, ezért a téli időszakban inkább kölcsönadásokban gondolkodnak.

A szakértő arra is kitért a visszaesés magyarázatánál, hogy a West Ham Unitedet leszámítva nem lépett színre új tulajdonos – aki mindjárt be is vásárolt volna –, s úgy általában a pénzügyi helyzet sem kedvezett a költekezésnek.

Jones szerint Anglia most Olaszország, Spanyolország, Németország és Franciaország szintjére került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik