Sir Alex Ferguson nem igazol, mivel nincsen szüksége zsoldosokra

Vágólapra másolva!
2009.07.23. 20:22
A Manchester Unitedet birtokló Glazer-család képviselője, Tehsin Nayani a klub távol-keleti túrája alatt elmondta, Sir Alex Fergusonnak nincsen szüksége zsoldosokra, és emiatt a „vörös ördögök” nem igazolnak új játékosokat.
Fergusonnak nem kellenek zsoldosok
Fotó: Action Images (archív)
Fergusonnak nem kellenek zsoldosok
Fergusonnak nem kellenek zsoldosok
Fotó: Action Images (archív)
Fergusonnak nem kellenek zsoldosok

A Real Madrid hiába fizetett ki 94 millió eurót Cristiano Ronaldóért, a „vörös ördögök” nem csaptak nagybevásárlást a nyáron, és úgy tűnik, nagyobb költekezés nem is várható. Sir Alex Ferguson, a United menedzsere korábban kijelentette, hogy nem igazolnak több játékost – és most Tehsin Nayani, a klubot birtokló Glazer-család képviselője azt is elárulta, miért.

„Azért nem szerződtetünk több játékost, mert nem találtunk olyanokat, akik illenének a United szellemiségéhez. Nem akarunk zsoldosokat – nem akarunk hatalmas összegeket kifizetni olyan játékosokért, akik nem tesznek meg mindent a klubért” – mondta Nayani az MU távol-keleti túráján.

A Glazer-család képviselője cáfolta azt is, hogy a United visszafogottságát az átigazolási piacon a gazdasági válság, vagy a klub rossz anyagi helyzete magyarázná: „A nyereségünk évről évre növekszik, és folyamatosan kötünk jelentős, hosszú távú szponzori szerződéseket. A United üzleti pozíciója nagyon erős, és nem vetette vissza a válság.”

Nayani azt is elmondta, hogy Sir Alex Fergusonnak körülbelül nettó 60 millió font áll rendelkezésére. „Ebből a pénzből új játékosokat vehet, felújíthatja a mellékhelyiségeket, vagy éppen új szőnyegeket is beszerezhet. A lényeg, hogy pénz folyik be a klub kasszájába. Egy dolog biztos: Indiában és Távol-Keleten növekszik a labdarúgás népszerűsége, és ennek mi is részesei vagyunk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik