A válogatott éléről a negyedosztályba: Eriksson a Notts County új edzője

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2009.07.22. 11:05
Visszatért a szigetországba az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a svéd Sven-Göran Eriksson: a szakember a negyedosztályban szereplő Notts County szakmai munkáját irányítja a jövőben.
Eriksson visszatért Angliába
Fotó: Action Images (archív)
Eriksson visszatért Angliába
Eriksson visszatért Angliába
Fotó: Action Images (archív)
Eriksson visszatért Angliába

Eriksson öt évre szóló szerződést kötött a világ legrégibb labdarúgócsapatánál, és teljhatalmat kapott a vezetőktől: perszonálunióban látja el az edzői és a menedzseri feladatokat.

„Nincs is nagyobb kihívás, mint a világ legrégibb futballklubját vezetni, és egy új korszakot nyitni a klub történetében” – nyilatkozta a 61 éves szakember. Erikssontól azt várják, hogy a klub minden területen előrelépjen, azaz hatáskörébe tartozik az edzőközpont fejlesztése, az utánpótláscsapatok fejlődése és az átigazolások is.

Eriksson fizetése teljesítményalapú lesz, azaz a Notts County eredményei határozzák meg, mennyi pénzt vehet fel. A világ legrégebbi, profi ligában szereplő klubjának közlése szerint Eriksson egyúttal részvényesként is érdekelt lesz a sikerességben.

A 61 éves szakvezető irányította már az AS Roma és a Sampdoria együttesét, majd az SS Lazióval lett olasz bajnok 2000-ben. Az angol válogatottat 2001-ben vette át, s 2006-ig tartó regnálása során világbajnokságon kétszer, Európa-bajnokságon egyszer vezette negyeddöntőig a három oroszlánosokat. Legutóbb mexikói szövetségi kapitányként tevékenykedett, de április elején a gyenge eredmények miatt menesztették.

Elsőre talán furcsa, hogy egy korábbi angol szövetségi kapitány negyedosztályú csapat kispadjára ül le, de a nottinghami klub nagy terveket dédelget. Miután az együttest nemrég megvette egy közel-keleti konzorcium, az anyagi feltételek adva vannak a fejlődéshez. A Notts County az elmúlt szezonban a 19. helyen zárta a 24 csapatos League 2 küzdelmeit.

Persze az is elképzelhető, hogy Erikssont a beosztással járó pénz és a vélhetően kevés stressz motiválja…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik