Ferguson szerint a Manchester City nem jelent majd veszélyt az MU-ra

Vágólapra másolva!
2009.07.21. 09:08
Sir Alex Ferguson nem aggódik a Manchester City nyári nagybevásárlása miatt. A skót mester szerint a városi rivális nem jelent majd veszélyt együttesére, amelynek a Chelsea és a Liverpool lesz a fő vetélytársa a bajnoki cím megszerzéséért. Ferguson úgy véli, Arsene Wengernek nem lesz könnyű dolga az Arsenallal Emmanuel Adebayor távozása miatt, de képesnek érzi kollégáját versenyképes csapat létrehozására.
Ferguson kritikusan szemléli a Manchester City bevásárlását
Fotó: Action Image (archív)
Ferguson kritikusan szemléli a Manchester City bevásárlását
Ferguson kritikusan szemléli a Manchester City bevásárlását
Fotó: Action Image (archív)
Ferguson kritikusan szemléli a Manchester City bevásárlását

Úgy tűnik, Sir Alex Fergusont nem aggasztja, hogy míg a Manchester City 80 millió fontot költött új játékosokra, addig a Manchester Unitedtól távozott Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez, és csak három nagyobbnak nevezhető név érkezett Michael Owen, Antonio Valencia és Gabriel Obertan személyében.

A skót menedzser úgy véli, Mark Hughes hiába vette meg Gareth Barryt, Roque Santa Cruzt, Carlos Tévezt és Emmanuel Adebayort, a városi rivális nem jelent majd veszélyt csapatára, amely szerinte a Liverpoollal és a Chelsea-vel küzd majd meg a bajnoki címért.

„Nem lesz könnyű a Citynek bármelyik sorozatban is az élen végeznie, annak ellenére, hogy több futballistát is vett – mondta Ferguson a BBC-nek. – Nem úgy tekintek rájuk, mint a fő riválisunkra. A Liverpoollal és a Chelsea-vel kell majd harcolnunk.”

Ferguson úgy látja, a ManCity csak az újságok címlapjáért szállhat harcba a „vörös ördögökkel”, mivel nem posztokra vásárolt labdarúgókat, és rengeteg támadó van a városi vetélytársnál.

„Számos kiváló játékost vettek, de így már tíz csatáruk van – fejtette ki a skót szakember. – Ez rendkívül sok. Nem beszéltem az összes menedzserrel erről, de néhányuk azt kérdezte tőlem, hogy ki a fenét hagynak majd ki a csapatból? Hogy állítja össze Hughes az együttesét? Mindannyian kíváncsiak vagyunk.”

Ferguson a Real Madrid nyári bevásárlásával is összehasonlította a Manchester City igazolásait. A szakember szerint a madridi klub a nevének köszönhetően nyugodtan vehet fel hitelt a spanyol bankoktól, míg az angol együttes a saját zsebéből költekezhet.

A skót edző hozzátette, Arsene Wengernek, az Arsenal menedzserének nehéz dolga lesz Adebayor távozása miatt, de úgy véli, a francia tréner csapata játssza majd az egyik legszebb futballt a ligában, és Wenger képes lesz versenyképes együttest építeni.

AZ MU ÉS A CITY NYÁRI IGAZOLÁSAI

MANCHESTER UNITED
Érkezett: Antonio Valencia (Wigan, 18 900 000 euró), Tom Cleverley (Leicester City, kölcsönből vissza), David Gray (Plymouth, kv.), Manucho (Hull City, kv.), Danny Simpson (Blackburn, kv.), Michael Owen (Newcastle, ingyen), Gabriel Obertan (Bordeaux, 3 500 000)
Távozott: Carlos Tévez (kv.), Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 94 000 000), Rodrigo Possebon (Sporting Braga, k.), Daniel Galbraith (Hibernian), Lee Martin (Ipswich, 2 250 000), Frazier Campbell (Sunderland, 4 100 000), Richard Eckersley (Burnley), Manucho (Valladolid, 2 750 000)

MANCHESTER CITY
Érkezett: Gareth Barry (Aston Villa, 13 900 000), Roque Santa Cruz (Blackburn, 21 200 000), Stuart Taylor (Aston Villa, i.), Richard Martin (kv.), Tal Ben Haim (Sunderland, kv.), Jo (Everton, kv.), Carlos Tévez (MSI, 29 000 000), Emmanuel Adebayor (Arsenal, 29 000 000)
Távozott: Daniel Sturridge (Chelsea, 5 800 000), Joe Hart (Birmingham, k., i.), Dietmar Hamann (szl.), Michael Ball (szl.), Darius Vassell (Ankaragücü), Danny Mills (szl.), Gláuber (szl.), Jo (Everton, k.), Gelson Fernandes (St.-Étienne, 3 500 000), Richard Martin (szl.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik