Váratlan fordulat – Michael Owen az Old Traffordon folytathatja karrierjét

Vágólapra másolva!
2009.07.03. 09:29
Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez távozásával alaposan meggyengült az angol bajnoki címvédő Manchester United támadószekciója. A legfrissebb hírek szerint nem várt erősítés érkezhet az Old Traffordra: a szigetországi sajtó szerint a jelenleg szabadon igazolható Michael Owen Manchesterben folytathatja pályafutását.
Meglepő fordulat állhat be Owen karrierjében
Fotó: Action Images (archív)
Meglepő fordulat állhat be Owen karrierjében
Meglepő fordulat állhat be Owen karrierjében
Fotó: Action Images (archív)
Meglepő fordulat állhat be Owen karrierjében

Amint arról már beszámoltunk, elképzelhető, hogy Michael Owen a Manchester Unitednél folytatja a pályafutását – angol sajtóértesülések szerint ugyanis megkezdődtek a puhatolózó tárgyalások a korábbi aranylabdás és a „vörös ördögök” között.

Az információ csütörtök este látott napvilágot a Sky Sports News hírei közt, és azóta gyakorlatilag az összes vezető portál átvette. Ha valóban létrejön az üzlet, akkor minden bizonnyal a Premier League történetének egyik legváratlanabb átigazolásáról beszélhetünk.

Noha konkrétumok még nincsenek az ügyben, több tényező is valószínűsíti Owen Old Traffordra költözését. Egyrészt a Manchester Unitednek szüksége van új támadókra, miután a nyári átigazolási szezonban Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez is elhagyta a klubot. Másrészt Owen még mindig csak 29 éves, és mivel lejárt a szerződése a másodosztályba kieső Newcastle Unitednél, szabadon igazolható. Nem mellékesen pedig Sir Alex Ferguson kicsikét odapiszkálhatna a csatár megszerzésével az ősi rivális Liverpoolnak, ahol Owen karrierje eddigi legszebb korszakát töltötte.

A váltás ellen szól a 89-szeres válogatott játékos rendkívüli sérülékenysége – de nem szabad elfelejteni, hogy Owen a csúcsformájától messze járva is rúgott nyolc gólt a legutóbbi bajnokságban (Carlos Tévez öt, Dimitar Berbatov kilenc bajnoki találattal zárta a 2008–2009-es szezont, úgy, hogy több meccsen léptek pályára, mint az angol). A Manchester United részéről egyelőre nem kívánták kommentálni az értesülést.

Michael Owen legnagyobb sikere a 2001-es Aranylabda, emellett egyszer-egyszer nyert FA-kupát és UEFA-kupát a Liverpoollal – az MU színeiben viszont esélye nyílhatna arra, hogy végre bajnoki címmel gazdagítsa eddig trófeagyűjteményét.

POSSEBON A BRAGÁBAN FOLYTATJA

A Manchester United brazil tehetsége, Rodrigo Possebon ideiglenesen távozik az Old Traffordról, és egy évre kölcsönben a portugál élvonalban szereplő Braga csapatához kerül. A 20 éves középpályás már átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, és az MU csütörtök este hivatalosan is megerősítette a klubváltást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik